Antena Meniu Search
x

Video Codul galben de ninsori din Capitală a pus autorităţile în alertă. Edilii au scos utilajele de deszăpezire în stradă

Cum paza bună trece primejdia rea, noaptea trecută, edilii din Capitală au scos toate utilajele de deszăpezire în stradă, dupa ce meteorologii au emis un cod galben de ninsori abundente. Primarul sectorului 5 a covocat comandamentul de iarnă din 90 în 90 de minute. Nici în Brașov utilajele nu au stat. Acolo, însă, au căzut şi copaci din cauza ninsorii abundente şi a visolului.

de Alexandra Duminică

la 11.01.2021, 09:15

Vezi și
  • Ninsoarea a pus autorităţile în alertă
  • Meteorologii anunţă temperaturi scăzute în perioada următoare

Vremea s-a înrăutăţit, iar autorităţile au făcut toate pregătirile pentru ca în Bucureşti să se poată circula în condiţii normale. Pe mai toate arterele Capitalei au circulat non-stop utilajele de deszăpezire, care au îndepărtat zăpada depusă.

Meteorologii anunţă temperaturi scăzute în perioada următoare şi avertizează că se va forma şi polei pe timpul nopţii. Autorităţile promit că, de această dată, iarna nu-i va lua prin surprindere. Iar ca dovadă, nu numai că au arătat utilajele din garaj, aşezate ca la paradă, ci au fost şi trimise la treabă.

Cristian Popescu Piedone, primar sector 5: Toată lumea, suntem în teritoriu. Din 90 în 90 de minute, timp de 3 zile, cod roşu de deszăpezire în sectorul 5.

Autorităţi în alertă

Şi primaria sectorului 4 este în alertă. Aceste utilaje vor împrăştia soluţii anti-îngheţ pe arterele principale şi secundare ale sectorului.

Cristian Popescu Piedone, primar sector 5: O să trecem câteva cinci, şase sute de metri în sectorul 4. Nu contează, dăm drumul. Bucureştiul e al tututor.

Şi în Brașov, utilajele de deszăpezire au patrulat pe toate sectoarele de drum și împrăștie materiale antiderapante pentru a asigura condiții cât mai bune pentru circulație. Din pricina zăpezii şi a vântului puternic, un copac a fost rupt şi a căzut pe şosea.

Codul galben de vreme rea este valabil până astăzi, la ora 14.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Codul galben de ninsori din Capitală a pus autorităţile în alertă. Edilii au scos utilajele de deszăpezire în stradă