O doctoriţă i-a administrat unui bărbat o injecție mortală, dar MORTUL e de vină!
Mortul e de vină. Este concluzia şocantă la care a ajuns Colegiul Medicilor din Argeş după ce un tânăr a murit în chinuri în urma unei injecţii.
Doctoriţa care i-a administrat-o a fost declarată nevinovată şi îşi vede în continuare de pacienţi. Umiliţi de cei în care şi-au pus toată încrederea, părinţii tânărului vor căuta dreptatea în instanţă.
"Nicio vorbă nu mi-a zis de rău. Nicio vorbă. A zis numai şi numai de minunile pe care le face această injecţie. În permanenţă ne-a asigurat că acest tatament este sigur şi nu cauzează absolut nimic", spun părinţii îndureraţi.
Doar un părinte poate înţelege ce e în sufletul acestor oameni. A trecut o jumătate de an de când fiul lor, pe care l-au crescut cu atâta dragoste, s-a stins în chinuri. O injecţie l-a ucis.
"Spun că a fost o reacţie la medicamentul injectat şi că nu e nimeni vinovat. E de vină Alin că a murit dacă nu e nimeni vinovat", zic părinţii.
Ancheta colegiului medicilor a arătat că medicul psihiatru, cea care i-a făcut injecţia letală, nu are nicio vină.
"Pacientul şi familia acestuia aveau dreptul să ceară informaţii despre medicament, să accepte sau să refuze tratamentul. Medicul nu a obligat pacientul să facă tratamentul împotriva voinţei sale", este reacţia Colegiului Medicilor.
Părinţii lui Alin spun că n-au ştiut nicio clipă că serul, despre care literatura medicală avertizează că poate provoca moartea, trebuie administrat în anumite condiţii.
Alin avea 32 de ani şi fusese diagnosticat cu tulburări paranoide. Doctoriţa care se ocupa de el, la o clinică privată din Piteşti, îi administra, periodic, această injecţie.
"Am semnat cu toată încrederea că am zis că e o formalitate. Că e o formalitate. Aşa m-a asigurat", spun părinţii.
Ultima dată, tânărul a început să aibă convulsii. În loc să cheme de urgenţă salvarea, medicul a încercat să-i pună perfuzii şi i-a dat să bea apă.
Trebuia pacientul transferat imediat într-o clinică cu specialişti în toxicologie deoarece acest medicament nu are antidot.
Abia după o oră şi jumătate, ambulanţa a fost chemată. Dar era prea târziu. Cazul este anchetat acum şi de poliţie, iar dosarul va ajunge în curând pe mâna procurorilor.
Doctoriţa acuzată a refuzat să facă orice comentariu în acest caz. Femeia, dată afară de clinica respectivă, şi-a deschis, între timp, cabinetul ei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰