Antena Meniu Search
x

Comerţul online a fost luat în vizor de comisarii ANPC

Autorităţile vor ca toţi cei care fac bani din vânzările pe diferite site-uri să plătească taxe şi, mai ales, să ofere garanţie clienţilor. Adică, să respecte reguli precum vânzătorii autorizaţi.

de Redactia Observator

la 11.11.2019, 15:51

Vezi și

Autorităţile vor ca toţi cei care fac bani din vânzările pe diferite site-uri să plătească taxe şi, mai ales, să ofere garanţie clienţilor. Adică, să respecte reguli precum vânzătorii autorizaţi. În noua definiţie a operatorului economic vor intra şi gospodinele care îşi vând pe net prăjiturile făcute în casă.

Sunt foarte mulţi care fac comercializări de produse pe site-urile de specialitate şi nu se înregistrează fiscal. Deşi, este o obligaţie care derivă din codul fiscal şi evident că nu oferă nici garanţie şi nu oferă niciun fel de informaţii cu privire la acele produse.

ANPC vrea ca cei care vând des produse prin intermediul platformelor online să fie consideraţi comercianţi şi să se comporte ca atare.

Consumatorii sunt lipsiţi de garanţii, sunt lipsiţi de informaţii corecte şi complete.

Un proiect de ordonanţă de urgenţă, iniţiat de ANPC, prevede o nouă definiţie pentru termenul de operator economic. Nu trebuie neapărat să aibă firmă, ci doar să vândă în mod repetat cu un singur scop. Să obţină un venit.

În această categorie ar putea intra şi gospodinele care vând dulciuri făcute în casă, femeile care îşi oferă serviciile de machiaj, cei care îşi închiriază casele ori persoanele care vând diverse bunuri.

Ca să intre în vigoare, proiectul trebuie să fie adoptat de Guvern și publicat în Monitorul Oficial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Comerţul online a fost luat în vizor de comisarii ANPC