Antena Meniu Search
x

Observator Special: Conditii de lux pentru maidanezii din Botosani

Aceasta este pretentia mai multor organizatii pentru protectia animalelor catre edilii locali. Activistii iubitori de maidanezi au blocat capturarea animalelor fara stapan. Un lucru nu tocmai agreat de oamenii din oras, care au devenit prazi miscatoare pentru haitele de maidanezi.

Vezi și

Aproape 100 de oameni au ajuns la spital, doar in primele luni ale anului, dupa ce au fost muscati de caini fara stapan.

Hingherii pot sa-si ia concediu, pentru ca au ramas fara obiectul muncii. Iar cainii se pot inmulti in veselie, fara sa-i mai deranjeze oamenii rai, veniti sa-i ia din confortul scarii de bloc in care au fost crescuti de bunicute marinimoase. Intrebarea care se ridica este de ce a fost blocata activitatea de ridicare a cainilor? Pentru ca organizatiile pentru protectia animalelor au considerat inumane conditiile in care erau tinuti cainii capturati si au cerut altele.

“Niste neconformitati care din punctul meu de vedere, frizeaza absurdul. Este vorba de custi incalzite, pista de alergare pentru caini, panta de scurgere a dejectiilor la un anumit grad de inclinare, mancare data cainilor pe categorii de varsta”, explica viceprimarul Cosmin Andrei.

Absurde sau nu, activistii au reusit sa inchida usile padocului si sa obtina macar o parte din cerinte. 

“Primaria are un proiect avizat de noi prin care se va mari capacitatea adapostului, ceea ce va permite cazarea unui numar sporit. Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca adapostul sunt legate de un anumit spatiu per caine, in functie de talie, asigurarea hranei, asigurarea apei, asigurarea scurgerii apelor fluviale si posibilitate igienizarii acestor spatii”, spune directorul adunct al Directiei Sanitar Veterinare Botosani, Dan Matei.

Mai pe romaneste, conditii de care nu se bucura multe categorii defavorizate din Romania. Sa nu uitam ca in Botosani inca mai exista catune in care copii merg kilometri intregi pana la scoala si oameni care nu au vazut in viata lor o bancnota de 100 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Observator Special: Conditii de lux pentru maidanezii din Botosani