Antena Meniu Search
x

Conferință la Spitalul de Arși: Trei bolnavi au decedat din cauza infecțiilor

Un reprezentant al Spitalului de Arşi a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că au fost 27 de bolnavi internați în spital din care au decedat sase, iar trei bolnavi au decedat din cauza infecțiilor

Un reprezentant al Spitalului de Arşi a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, că au fost 27 de bolnavi internați în spital din care au decedat sase, iar trei bolnavi au decedat din cauza infecțiilor

Unul dintre medicii acestui spital a dezvăluit că mulţi dintre răniţii din clubul Colectiv au murit din cauza bacteriilor, nu a arsurilor sau traumelor suferite in incendiu.

"E un grad de infecție spitalicească în niște limite acceptabile(...). Ele există. Și cei din Franța și cei din Berlin le au. Nu puteam noi să transferăm pacienții, nu noi hotărâm. Noi am tratat maximal toți pacienții", a precizat acesta.

Potrivit reprezentanților spitalului, în cazul pacienților care au suferit arsuri nu mai există bariera care ține microbii la distanță și atunci există această contaminare.

Întotdeauna există pericol de contaminare, au precizat medicii.

"Dacă în România exista un centru de arși în care fiecare pacient era cu propriul său salon, cu propria asistentă, probabil că rata de infecție era ceva mai mică, dar asta nu înseamnă că nu exista o rată de infecție", au punctat ei.

"Pacientul poate pleca în afară la cererea familiei, fie la nivel de autoritate. Noi nu putem transfera un pacient(...). Este o singură cadă, pentru că nu există spațiu".

Întrebați cum pot fi combătute aceste infecții, medicii au spus că există filtre pentru protejarea pacientului.

"La nivelul unei țări precum Germania, există doar 3-4 centre de arsuri, fiecare cu câteva paturi. Nu ar fi putut primi atâția pacienți cu arsuri grave. (...) Familiile au fost anunțate că există infecții", au menționat reprezentanții Spitalului de Arși din Capitală, potrivit Antena3..

Ministrul Sănătății știa de pericolul infecțiilor, au mai spus ei.

În interviul acordat lui Cătălin Tolontan, medicul a dezvăluit că, deși Spitalul de Arși este singura unitate medicală de specialitate din ţară noastră, nu există condiţiile adecvate pentru tratamentul răniților.

Toți bolnavii sunt spălați într-o singură cadă şi mai mult, în noaptea incendiului nu a fost deschis laboratorul de analize, a dezvăluit acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Conferință la Spitalul de Arși: Trei bolnavi au decedat din cauza infecțiilor