Antena Meniu Search
x

Copiii de 10 ai României. Shiraz Baruch a încheiat fiecare an şcolar cu media 10 și a scris și o carte

Eleva pe care vă invităm să o cunoaşteţi a încheiat, până acum, fiecare an şcolar cu media 10. A luat locul 1 pe ţară, la olimpiada de geografie, dar nu lipseşte nici de la cele de fizică, română şi matematică.

Antonia Gasparovici
de Antonia Gasparovici

la 31.07.2020, 13:58

Vezi și
  • În clasa a șaptea are deja un portofoliu gros cu diplome.
  • În perioada pandemiei a scris o carte.

Şi tot la fazele naţionale ajunge şi acolo. An de an, ia punctaj maxim la examenele Cambridge şi Goethe, iar în pandemie a scris o carte. Shiraz este abia în clasa a şaptea.

În clasa a șaptea are deja un portofoliu gros cu diplome adunate de-a lungul anilor. Începând de la grădiniță, mai exact.

Shiraz Baruch, eleva: Învat, e multa munca, dar imi si place sa aflu lucruri noi si sa incerc tot ce pot, nu imi place sa stiu ca nu am incercat si de aceea ma duc la toate concursurile la care pot si ma straduiesc foarte tare. Am participat la geografie, la limba romana, la mate si la fizica. La geografie am ajuns doi ani la rand la etapa nationala. Romana imi place foarte mult pentru ca de cand sunt mica am inceput sa citesc, citesc foarte multe carti.

Prof lb romana Aida Ologu-Hancer: Pare ca scrie cu maturitatea si intelepciunea unui om care doar asta a facut, a citit literatura, a inteles-o, a cautat-o, a iubit-o. Shiraz pare caiubeste literatura dintotdeauna. Ea este foarte versatila, e atat de talentata ca ar putea scrie despre orice.

Reporter: Cum ar arata viata ta fara carti?

Shiraz Baruch, eleva: Cred ca viata mea fara carti nu ar avea niciun sens, eu am ivatat sa citesc de mica de la mama, imi citea carti si povesti si de aceea am inceput si eu. Cand citesc e ca un fel de refugiu pot sa intru intr-un alt univers in care sunt doar eu cu gandurile mele. Nu cred ca pot sa aleg o materie pecare sa o iubesc mai mult decat pe celealte, dar totusi geografia imi place foarte mult,mereu mi-a placut sa aflu despre povestile altor oameni sau altor locuri si visul meu de cand sunt mica e sa cuosc ooameni si sa cunosc cat mai multe locuri de pe planeta asta mare, prin geografie pot sa aflu despre culturi, religii, peisaje

Edward Croger, prof lb engleza, diriginte: Predau de 20 de ani și nu am întâlnit mulți elevi ca ea înainte. Îmi amitesc când am văzut-o prima dată, mi-a creat această impresie încă de la început, la ora de engleză. Întrebările pe care le adresa, lucrurile pe care le spunea. Este foarte interesată de orice subiect. Iubește să învețe, întotdeauna dă ce are mai bun. Indiferent care e subiectul, dă 100%, ia lucrurile în serios. 

Ar fi doar primul sfat. Al doilea: organizarea. Planfică fiecare moment, căci fără discipină, nu e loc de performanță.

Shiraz Baruch, eleva: Îmi impart timpul, ajung acasa, stau putin cu familia si apoi incep sa imi fac temele si sa invat si am grija sa nu las niciodata o lectie pe care nu am invata-o, daca le las sa se adune o sa imi fie greu si ma ajuta foarte mult si mama mea. Un copil care vrea sa participe la olimpiada trebuie sa fie mai intai pasionat de acea materie si in al doilea rand, sa se straduiasca, sa isi doreasca foarte mult si sa nu se lase, sa nu se gandeasca, a nu invat azi, invat maine. Asa nu o sa ajunga nicaieri.

Iar ea vrea să ajungă în vârf. În special în meseria pe care deja şi-a ales-o: medic estetician.

Shiraz Baruch, eleva: Cred că e o profesie care mi se potrivește pt că imi place, de obicei, să ajut oameni, cred că oamenii ar trebui să se iubească pe ei înșiși. Cred că m-aș simți foarte bine în pielea mea și dacă i-aș face să se iubească atunci cand se privesc în oglindă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Copiii de 10 ai României. Shiraz Baruch a încheiat fiecare an şcolar cu media 10 și a scris și o carte