Antena Meniu Search
x

O nouă stare de urgență i-ar putea afecta pe copii din punct de vedere emoțional, conform specialiștilor

Impactul emoțional cauzat de starea de urgență asupra copiilor își arată efectele și acum. Iar un nou lockdown nu le-ar face deloc bine, atenționează specialiștii. Copiii au nevoie de stabilitate, iar izolarea le-ar aduce doar frustrări noi.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 08.10.2020, 23:01

Vezi și
  • Cei mai mulți dintre copii au aflat despre coronavirus de pe internet.

De unde au auzit prima dată copiii de coronavirus? Cei mai mulți au răspuns - de la televizor. Următoarele surse au fost internetul, Facebook și mai apoi prietenii și părinții.

Cine le-a explicat ce înseamnă Covid 19? Tot internetul!

Impunerea izolării a adus cu sine schimbări importante și în rutina copiilor. Dacă ne uităm la activitățile cele mai frecvente sunt - calculatorul, somnul, treburile casei și jocurile video.

Ce le-a lipsit însă cel mai tare e că nu și-au văzut prietenii, că nu au stat afară la joacă și că nu au mers la școală.

Ce le-a displăcut teribil a fost însă perioada îndelungată de stat în casă. Impactul emoțional nu este deloc de neglijat. Pe o scară de la 1 la 10, vârful tristeții a fost undeva aproape de 5.

Atenție, păstrarea unei rutine îl face pe copil să se dezvolte în armonie. Iar fuga între școala online și offline nu e deloc eficientă. Un sfat de la psihologi este să profitați de perioadele de izolare, chiar dacă mai apar, pentru a întări relația părinte-copil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » O nouă stare de urgență i-ar putea afecta pe copii din punct de vedere emoțional, conform specialiștilor