Copiii unei şcoli din Argeş au primit de la silvicultori câte un pui de brad pe care să-l crească
De la cei autohtoni până la cei normandieni, cu ramuri bogate şi rezistente. La mare căutare sunt şi brazii în ghiveci preferaţi mai ales de cei care au curte.
De la cei autohtoni până la cei normandieni, cu ramuri bogate şi rezistente. La mare căutare sunt şi brazii în ghiveci preferaţi mai ales de cei care au curte. Ca să înveţe să preţuiască natura şi bradul de sărbători, copiii de la o şcoală din Argeş au primit de la silvicultori spre adopţie câte un pui de brad pe care să-l crească.
În pepinera de la Albeşti a Ocolului Silvic Curtea Argeş este forfotă mare. Zeci de copii de la o şcoală din localitate sunt învăţaţi cum să îngrijească şi să protejeze brazii în ghiveci ca să ajungă la maturitate. După lecţie, vor pleca acasă cu puieţii adoptaţi.
Acum, brazii nu depăşesc câţiva centimetri, deşi au 3 ani. Mai e nevoie de înca zece ani pentru a ajunge la maturitate. Aşa că adolescenţii îi vor putea împodobi bradul adoptat atunci când vor fi studenţi.
Pentru ca brazii să se dezvolte, copiii au fost sfatuiţi sa îi ţină, de preferat, afară. Cei care vor păstra bradul la ghiveci în apartament trebuie să îi pună apa mai des.
Pepinierele vând pomii de Crăciun cu preţuri pornind de la 80 de lei pentru un brad de un metru. La Cluj-Napoca, târgurile şi pieţele sunt pline de brazi de Crăciun, încă de la începutul lunii.
Preţul unui brad cresut într-o pepinieră din Danemarca, cu un coronament perfect începe de la 95 de lei. Brazii în ghiveci sunt ceva mai scumpi.
Comercianţii de brazi spun că vor rămâne în pieţe până în Ajunul Crăciunului.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰