Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Copiii chinezi au colindat românește, la prima întâlnire cu Moș Crăciun

Deşi Moş Crăciun îşi umple tolba cu decoraţiuni şi daruri fabricate în China, puţini chinezi au auzit de personajul preferat al sărbătorilor de iarnă.

de Redactia Observator

la 10.12.2018 , 00:39

Deşi Moş Crăciun îşi umple tolba cu decoraţiuni şi daruri fabricate în China, puţini chinezi au auzit de personajul preferat al sărbătorilor de iarnă. Copiii asiatici care trăiesc în România au făcut pentru prima oară cunoştinţă cu Moşul. Au primit daruri de la el şi, ca să-l impresioneze, chiar au învăţat poezii în limba română.

Tu-tu are şapte ani şi era doar un bebeluş când s-a mutat în Bucureşti împreună cu părinţii ei. Fetiţa abia aştepta să îl cunoască pe Moş Crăciun.

De emoţie, micuţa chinezoaică a şi uitat să-i mai cânte.

Vezi și

Şi prietenii lui Tu-Tu s-au pregătit cum se cuvine pentru întâlnirea cu Moşul. În China, tradiţiile de Crăciun au fost importate recent, dar nu au însemnătate religioasă decât pentru comunităţile creştine. Moşului i se spune ''Dun Che Lao Ren'' şi poate fi văzut mai mult în oraşele mari, populate de europeni.

În România, comunitatea cetăţenilor chinezi este din ce în ce mai mare. Aici, câştigă bine, iar numărul bebeluşilor nu este limitat, precum în ţara lor, unde familiile nu au voie să facă mai mult de doi copii. În Bucureşti, au dezvoltat un adevărat cartier de afaceri, în Judeţul Ilfov, unde mulţi dintre ei se gândesc să rămână definitiv.

În România, investiţiile străine directe atrase din China în ultimii opt ani sunt estimate la peste 900 milioane de euro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Copiii chinezi au colindat românește, la prima întâlnire cu Moș Crăciun