Antena Meniu Search
x

Copil dezbrăcat până la piele şi percheziţionat într-o cameră fără lumină, dintr-o eroare!

Un copil de 10 ani a fost dezbrăcat până la piele şi percheziţionat într-o cameră fără lumină, după ce paznicii unui hipermarket din Constanţa l-au acuzat pe nedrept că a furat o jucărie de pe raft. Îl încurcaseră, de fapt, pe băiat cu un alt copil pe care l-au văzut pe camerele de supraveghere băgând sub haine o jucărie.

Vezi și

Un copil de 10 ani a fost dezbrăcat până la piele şi percheziţionat într-o cameră fără lumină, după ce paznicii unui hipermarket din Constanţa l-au acuzat pe nedrept că a furat o jucărie de pe raft. Îl încurcaseră, de fapt, pe băiat cu un alt copil pe care l-au văzut pe camerele de supraveghere băgând sub haine o jucărie.

Şi-au recunoscut greşeala, dar experienţa traumatizantă prin care a trecut un copil nu poate fi ştearsă. Revoltat, tatăl băiatului a mers la Protecţia Copilului şi vrea să facă plângere penală. 

"Mi s-a adus la cunostinta ca baiatul meu furase o jucarie din magazin", spune revoltat, tatăl micuţului.

Aşa a început o situaţie umilitoare pentru un tată şi fiul lui de 10 ani. Agenţii de pază ai unui hipermarket din Constanţa l-au confundat, pe camerele de supraveghere, pe băiat cu un alt copil care furase o jucărie. Şi l-au invitat pe cel mic, împreună cu tatăl lui, într-o cameră a magazinului.  

"Au închis uşa în spatele lor, au închis lumina. Au solicitat sa-i dau jos pantalonii ca sa vada sa se convinga ca n-are nimic", mărturiseşte tatăl copilului.

Tatăl solicitase să vadă imaginile de pe camerele de supraveghere, dar a fost refuzat. Speriat şi dezbrăcat, băiatul a fost forţat să-şi dovedească nevinovăţia printr-o experienţă traumatizantă. Părintele a făcut plângere la protecţia copilului, iar inspectorii vor sesiza poliţia.

"In momentul in care un copil este audiat si perchezitionat, chiar daca se face in prezenta reprezentantului legal, minorul are dreptul la informare si la adaptarea metodei prin care se cauta solutii la situatia respectiva", a declarat Roxana Onea, purtător de cuvânt la DGASPC Constanţa.

Altfel, întâmplarea umilitoare poate lăsa urme.

"În situaţia în care anumite perturbari la nivel emotional persista este bine sa consulte un ajutor de specialitate", a declarat psihologul Cristina Gemănaru.

Conducerea hipermarketului a cerut scuze familiei pentru confuzie. Susţine, în schimb, că agenţii de pază au acţionat aşa cum au fost instruiţi. 

"Sunt instruiți să trateze toate persoanele din magazin cu respect. Ne-am asigurat că aceste instrucțiuni au fost respectate", a fost mesajul conducerii hipermarketului, în urma incidentului. 

"A fost o eroare umană explicabilă, camerele privesc de sus", spune o angajată a hipermarketului.

"A fost un abuz din punctul meu de vedere pentru ca ei nu au verificat inregistrarile si au facut o confuzie, au adus niste acuze unui copil total nevinovat. Din pacate, toate raspunsurile pe care le-am primit au avut ca si continut ca acest fel de proceduri sunt normale si i se pot intampla oricui, ceea ce eu nu pot sa inteleg", mai spune tatăl băieţelului.

Tatăl va face plângere penală împotriva celor care i-au supus fiul acestei experienţe umilitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Copil dezbrăcat până la piele şi percheziţionat într-o cameră fără lumină, dintr-o eroare!