Antena Meniu Search
x
LIVE

Un copil de trei ani din Oradea are propria invenţie: un lansator de baloane cu spumă (Video)

La vârsta la care mulţi copii nu vorbesc bine, se joacă cu maşinile ori se plimbă cu bunicii prin parc, un copil de trei ani din Oradea are propria invenţie: un lansator de baloane cu spumă.

De Redactia Observator la 18.06.2019, 17:55
Vezi și

La vârsta la care mulţi copii nu vorbesc bine, se joacă cu maşinile ori se plimbă cu bunicii prin parc, un copil de trei ani din Oradea are propria invenţie: un lansator de baloane cu spumă. 

Dintr-o simplă joacă l-a creat, şi a fost şi medaliat la Salonul de Invenţii de la Timişoara.

Acum, părinţii vor să îl înscrie în Cartea Recordurilor şi speră ca descoperirea lui să nu fie ultima.

Reporter: Spune-mi ce înseamnă să fii inventator?

Elian: Să fiu deştept!

Şi nu, nu sunt doar vorbe. Dintr-o joacă, Elian a demonstrat că are toate calităţile să devină cel mai tânăr inventator din România. Ideea puştiului s-a născut, în urmă cu trei luni, în timp ce tatăl stropea grădina.

Adrian Farcaş, tatăl lui Elian: Copilul între timp se juca făcea baloane de săpun dintr-un vas, când a văzut vermorelul a pus mâna pe el, a pus lanseta vermorelului în vasul cu apă şi săpun. Aşa a început să facă baloane de săpun.

Pentru asta este necesară şi participarea părintelui, care trebuie să pompeze aerul, în timp ce copilul formează baloanele.

Adrian Farcaş, tatăl lui Elian: Este preocupat de tehnică, în special de tehnica instalaţiilor, urmăreşte toate ţevile, conductele, chiar şi firele electrice, el trebuie ştie tot timpul de unde vine apa.

Ioana Farcaş, mama lui Elian: Suntem foarte mândri bineînţeles, îl iubim foarte mult şi sperăm să o ţinem tot aşa. Sperăm să-l întreacă pe tata.

Care şi el este inventator. Improvizaţia copilul a fost apreciată şi medaliată cu premiul întâi şi la Salonul de Invenţii şi Inovaţii din Timişoara.

Remi Rădulescu - societatea inventatorilor din Banat: A fost şi pentru noi o noutate, o premieră, o invenţie să primim în salon un copil de trei ani şi jumătate. Până la urmă nu contează vârsta, contează ideea, poate să fie o idee de succes.

Psihologii susţin că invenţia unui copil atât de mic este, de cele mai multe ori firească, mai ales dacă ajutorul vine din partea părintelui.

Răzvan Coloja, psiholog: Vârsta de trei ani este cea la care un copil descoperă lumea din jurul lui şi este vârsta la care asimilează cam 80 la sută din totalul conştinţelor pe care un om le dobândeşte într-o viaţă.

Lansatorul de baloane cu spumă a fost înregistrat şi la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Acum, părinţii vor sa îl înscrie în Cartea Recordurilor şi să participe la cât mai multe Saloane Internaţionale de Invenţii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Un copil de trei ani din Oradea are propria invenţie: un lansator de baloane cu spumă (Video)

Breaking News

Vreme anormal de caldă în anumite zone din România, zilele următoarele. Când revin temperaturile de...

Vreme anormal de caldă în anumite zone din România, zilele următoarele. Când revin temperaturile de iarnă