Antena Meniu Search
x

Reacții pline de revoltă în cazul copilului prins între ușile autobuzului, în București

Doi părinţi şi-au văzut bebeluşul prins, cu tot cu cărucior, între uşile mijlocului de transport în comun. Din stradă, tatăl a făcut gesturi disperate pentru a-l face atent pe şoferul care se pregătea să plece.

Vezi și

Încă un incident dintr-o staţie RATB porneşte revolta împotriva şoferilor de autobuze. Doi părinţi şi-au văzut bebeluşul prins, cu tot cu cărucior, între uşile mijlocului de transport în comun. Din stradă, tatăl a făcut gesturi disperate pentru a-l face atent pe şoferul care se pregătea să plece.

Este al doilea astfel de caz în doar două săptămâni. O petiţie împotriva angajaţilor RATB circulă pe internet, în timp ce conducerea Regiei anunţă că şoferii sunt instruiţi lunar şi au proceduri clare. Iar angajatul acuzat este cercetat disciplinar.

Era ora 20 şi 40 de minute. În staţia Mihai Kogălniceanu, din apropierea Parcului Cişmigiu, o familie cu doi copii aşteaptă autobuzul 601. Fetiţa de trei ani îşi dorea să vadă cum e călătoria cu mijloacele de transport în comun. Tatăl, de profesie actor, povesteşte prin ce au trecut. 

Alexandru Avadanei, tatăl copilului: "Soţia a apucat să urce în 601 când a venit cu tricicleta şi cu fetiţa, iar eu ridicasem căruciorul, îl puneam pe uşa din spate a autobuzului când domnul şofer s-a gândit să închidă uşile fix peste cărucior."

Iar în cărucior era şi băieţelul de un an. În staţie, tatăl disperat a alergat spre cabina şoferului. L-a văzut pregătit să accelereze, fără să îşi dea seama că, între uşile autobuzul, un copil e în pericol. 

Luana Avadanei, mama copilului: "S-a speriat şi fetiţa mea, care a început să ţipe pentru că nu ştia ce se întâmplă. Cea mai şocantă a fost lipsa totală de reacţie a celorlalţi din autobuz."

Conducerea RATB anunţă că toate autobuzele sunt dotate cu senzori care deschid automat uşile în astfel de cazuri. Călătorii reclamă însă că, de multe ori, aceste dispozitive nu funcţionează. Iar şoferii nici nu se mai uită în oglinzile retrovizoare. Pe internet, zeci de oameni şi-au povestit experienţele. 

"Mama mea a apucat să pună un picior pe scară şi vatmanul a închis uşa. Celălalt picior a ajuns între bordură şi tramvai. A tras săraca doi ani după şi nici acum genuchiul nu este 100% OK", povesteşte un călător, pe Facebook.

Adrian Sorin Mihail, director RATB: "Şi faţă de părinţi, şi faţă de cetăţeni, eu am discutat prin Biroul de Presă, chiar şi cu doamna implicată. Am dori să ne cerem scuze faţă de aceste incidente, să înţeleagă că ele nu au fost voite şi sunt neglijenţe care datorită stresului la volan, aceşti şoferi le-au produs, dar şi-au asumat când au venit în aceste funcţii şi suporta consecinţele."

În urmă cu două săptămâni, un vatman de pe tramvaiul 1 a abandonat o fetiţă de 7 ani în staţie, după ce a închis uşile înainte să coboare şi bunicul acesteia. Bătrânul a văzut cum fetiţa alerga speriată pe şine. După acest incident, mama ei a iniţiat o petiţie. "Nu ne mai închideţi uşile în nas" este mesajul călătorilor. 

Sesizări au fost trimise atât la Regia Autonomă de Transport, cât şi la Primăria Capitalei. Directorul RATB spune că angajaţii sunt instruiţi la începutul fiecărei luni cum să se comporte cu oamenii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Reacții pline de revoltă în cazul copilului prins între ușile autobuzului, în București