Antena Meniu Search
x

Copilul obez, intre medici si anchete

Alexandru, baiatul de sase ani care sufera de obezitate morbida, a primit in sfarsit o sansa la viata. E internat intr-o clinica din Bucuresti unde i s-au facut deja o serie de investigatii

Vezi și

Testele initiale arata ca organele interne sunt pur si simplu ingropate in grasime. Doctorii l-au si trecut pe baiat la o dieta serioasa, care, pentru el, e greu de respectat. Copilul plange si tipa de foame.

E sunetul de durere, de foame si de neputinta pe care Alexandru il stie cel mai bine. De cum l-au vazut, medicii le-au interzis parintilor sa il mai hraneasca cu tot ce le pica in mana. Prima etapa: supe dietetice, ceaiuri si lactate slabe in grasimi. Nimic mai neplacut pentru baiatul care a fost obisnuit sa manance de toate, fara nicio regula.

Specialisti in nutritie, chirurgie si endocrinologie s-au asezat la aceeasi masa ca sa puna cap la cap un plan pentru salvarea lui Alexandru. Astazi, medicii clinicii private in care a fost internat au facut pelerinaj prin rezerva copilului care a uimit pe toata lumea cu greutatea sa.

Pe parinti, situatia i-a depasit de mult timp. Este si motivul pentru care nu au ezitat o clipa sa accepte ajutor. Aseara, Alexandru a fost transportat cu o ambulanta la Bucuresti. Sase oameni s-au chinuit sa il aseze pe targa si sa il urce in masina. Dupa un drum de cateva ore, fara probleme, cel mai gras copil din Romania a ajuns in clinica in care medicii se lupta sa ii dea o sansa.

Intre timp, acasa, la Dragotesti, e agitatie mare printre autoritati. Rand pe rand, de la primar pana la Protectia Copilului, autoritatile arunca pisica in ograda vecina. Si toate dau vina, in final, pe parinti.

In toata balbaiala autoritatilor, un lucru este cert: baiatul a ajuns pe mana unor specialisti gata sa incerce orice ca sa il vindece. Primul set complet de investigatii va fi gata la inceputul saptamanii viitoare, cand medicii vor sti cu siguranta ce l-a facut pe Alex sa ia asemenea proportii si mai ales daca baiatul va fi operat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Copilul obez, intre medici si anchete