Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Crăciunul în Maramureș, sub semnul pandemiei

O dată cu venirea frigului, Maramureşul istoric devine şi mai frumos. Începe să se simtă miros de sărbătoare. Cămările sunt pline cu bunătăţi, iar pereţii caselor au început să se dezmorţească de la focul din sobe. Localnicii se pregătesc, cum ştiu mai bine, pentru oaspeţi, dar ei se lasă aşteptaţi.

de Redactia Observator

la 02.11.2020 , 17:23

  • Patronii de pensiuni nici nu ştiu dacă să mai facă investiţii pentru sărbătorile de iarnă.
  • Speră totuși ca banii pe care îi vor primii de la Guvern să fie soluția salvatoare.

În Baia Sprie, în aceste mici odăi din lut şi lemn, mobilate ca pe vremea bunicii, turiştii pot trăi atmosfera Crăciunului ca acum 100 de ani. În acest peisaj de basm oaspeţii vor avea parte şi de lecţii de olărit şi poveşti la lumina lămplii şi gura sobei.

Pe lângă mâncărurile tradiţionale, gazdele au grija să le arate celor care vor să petreacă sărbătorile de iarna aici toate obiceiurile din Maramures. Anul acesta, însă, oamenii nu se mai înghesuie să facă rezervări.

Daniel Leș, proprietar pensiune: Din nefericire foarte mult lume e sceptica, se aşteaptă la o perioadă în care toate să fie închise. Nu se dau avansuri. Foarte multe pensiuni sunt în situaţia în care nu au încasat niciun avans şi e un pic critică situaţia.

Vezi și

În această situație, patronii de pensiuni nici nu ştiu dacă să mai facă investiţii pentru sărbătorile de iarnă. Speră totuși ca banii pe care îi vor primii de la Guvern să fie soluția salvatoare.

Diana Iluț, președinte ANAT: Conjunctura este de aşa natură încât este greu să spunem cum ne vom petrece sărbătorile de iarnă. Încurajăm totuşi lumea să se gândească la o formă de recreere penru acea perioadă, însă nu putem garanta ca acest lucru se va şi întâmpla. Ce încercăm să facem este să oferim acele variante de full refound, adică orice posibil client să poată să-şi achiziţioneze pachetele de iarnă fară să aibă emoţia că şi-ar putea pierde banii.

Un pachet turistic de patru zile pentru perioada sărbătorilor de iarnă în casuţele tradiţionale din Maramureş costă până la 2.000 de lei.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Crăciunul în Maramureș, sub semnul pandemiei