Antena Meniu Search
x

Creatorii de modă s-au specializat în măști de protecție personalizate

Magazinele s-au închis, comenzile în materie de piese vestimentare au scăzut, însă creatorii de modă se adaptează vremurilor. Iar în pandemie, fac măşti de protecţie personalizate.

De Antonia Gasparovici la 17.04.2020, 23:32
Vezi și
  • O mască de protecție personalizată costă între 30 și 160 de lei.
  • La crearea măștilor se pot folosi materiale speciale.

Magazinele s-au închis, comenzile în materie de piese vestimentare au scăzut, însă creatorii de modă se adaptează vremurilor. Iar în pandemie, fac măşti de protecţie personalizate. Din mătase naturală, cu aplicaţii din perle sau cristale swarovski, măştile împotriva coronavirusului devin un accesoriu tot mai căutat. 

Pandemia schimbă şi moda. În atelierele buticurilor, mâinile dibace ale croitoreselor nu stau locului o clipă. În loc de colecţiile de primăvară, acum pregătesc măşti de protecţie. Şi nu unele obişnuite.

Andra Ţurcanu, manager atelier: Masca aceasta, de exemplu, este confecţionată din mătase naturală, poate fi purtată pe ambele părţi. Lucrul pe care noi l-am dezvoltat în premieră este acest buzunar pentru ca astfel, fiecare persoană care îşi doreşte o măsură extra de protecţie, să poată introduce un filtru de carbon.

În acest atelier, există serii limitate de măşti, confecţionate din materiale aduse din Franţa. Pentru o astfel de colecţie, nu se realizează mai mult de 10 măşti cu acelaşi model.

Împătimiţii modei se pot bucura, aşadar, nu doar de protecţie, ci şi de un accesoriu în ediţie limitată. Pe care îl pot purta în funcţie de ţinutele alese.

Andra Ţurcanu, manager atelier: Dacă mergi la o nuntă când se vor ridica restricţiile, ai putea foarte bine să porţi mască, dar asortată rochiei pe care o vei purta acolo. Dacă rochia este glamuroasă, de ce să nu porţi o mască glamuroasă?

Iar designerii se adaptează celor mai pretenţioase cerinţe.

Anisa Săndulache, creator de modă: Facem şi cu fir de aur, facem şi cu swarovski. Am avut persoană care a cerut mască cu cristale swarovski, brodată cu numele ei şi cusută cu fir de aur.

Şi nici domnii nu sunt neglijaţi.

Dragoș Săndulache, designer vestimentar: La ţinuta mea, cu costum şi cravată şi sunt foarte mulţi care încă se duc la serviciu şi se duc cu mască, aceasta pe negru şi cu o mică aplicaţie peste, eu zic că se potriveşte de minune.

Producţia de măşti e şi mai mare de când autorităţile au recomandat oamenilor să nu iasă din casă fără ele.

Valeria Herdea, medic primar: În condițiile actuale și la modul practic, este important să ne protejăm măcar cât se poate. Și atunci, se pot utiliza și astfel de măști, dacă nu avem acces la măștile clasice pe care ar trebui să le purtăm.

În funcție de materialul folosit și de modelul ales, prețurile măştilor pornesc de la 30 și pot ajunge până la 160 de lei. Este foarte important ca măştile textile să fie spălate şi călcate după fiecare utilizare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Creatorii de modă s-au specializat în măști de protecție personalizate