Antena Meniu Search
x

Video Credincioşii pe rit vechi au întâmpinat Noul An. Colindători, petreceri şi artificii pentru noaptea de Revelion

Peste un milion de oameni au sărbătorit Revelionul pe rit vechi în ţara noastră, noaptea trecută! În satele din Vaslui petrecerea s-a făcut direct în stradă, iar în Bucovina, gazdele şi-au scos musafirii la horă. De la petrecere nu au lipsit colindătorii, muzica populară sau clasicul foc de artificii.

de Redactia Observator

la 14.01.2022, 09:26

Vezi și

Anul Nou pe rit vechi a început în stradă în localitatea Slobozia, din judeţul Vaslui. Şoseaua s-a transformat în scenă pentru tinerii ieşiţi la colindat.

Localnici: Acum este obiceiul cu umblatul cu capra, urşi, urat. Acum cântă, chiar acum, fanfara din sat. 

Sărbătorim Revelionul pe stil vechi, foarte frumos, da, în fiecare an venim.

Dumitru Buzatu , presedinte CJ Vaslui: Am venit aici cu mai mare plăcere încât în fiecare an de o bună bucată de vreme, de fapt este o tradiţia a noastră aş putea spune de acum să participăm la sărbătorirea Anului Nou în Slobozia. 

Pe acelaşi subiect

Noul an pentru ortodocşii pe rit vechi

În noaptea dintre ani nu putea lipsi focul de artificii.

Sorin Scutelnicu, primar Gârceni: Este o atmosferă frumoasă, deosebită, noi le-am făcut şi o surpriză în acest an. Le-am organizat şi un foc de artificii. Şi mă bucur că toată lumea se simte bine. 

Distracţia a continuat în casele localnicilor până dimineaţa.  În pensiunile din Bucovina, petrecerile au început încă de ieri de la prânz. Oaspeţii au încins hore pe acordurile fanfarei şi au gustat preparate tradiţionale.

Localnici: E foarte gustos, am revenit în copilărie. 

 Ne simţim foarte bine. Purcelul este bun, vinul este bun şi voia e bună. Cântă lăutarii, suntem în munţi, totul e bine şi frumos. 

În România, peste un milion de ortodocşi au sărbătorit Crăciunul şi Anul Nou pe rit vechi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Credincioşii pe rit vechi au întâmpinat Noul An. Colindători, petreceri şi artificii pentru noaptea de Revelion