Antena Meniu Search
x

Novak Djokovic sărbătoreşte Crăciunul pe rit vechi cu gândaci în cameră, dar şi cu mii de fani în faţa hotelului. Situaţia sârbului a împărţit lumea tenisului în două

Novak Djokovic sărbătoreşte singur Crăciunul pe rit vechi într-o cameră de hotel din Melbourne. Celui mai bun tenisman din lume i s-a refuzat intrarea în Australia, pentru că nu este vaccinat, după cum cer regulile de intrare în Australia. Decizia a stârnit revolta fanilor din întreaga lume, în timp ce apropiaţii reclamă că hotelul în care stă nu are condiţii bune.

de Redactia Observator

la 07.01.2022, 20:43

Vezi și

La aproape două zile după ce a început să devină tot mai clar că nu îşi va putea apăra titlul la Australian Open, Novak Djokovic le-a trimis un mesaj fanilor, Din hotelul în care este ţinut sub pază. "Mulțumesc tuturor oamenilor din lumea întreagă care și-au arătat susținerea continuă. Simt asta și apreciez enorm", a scris numărul 1 mondial pe contul personal de Instagram.

Între timp încep să apară informaţii noi părivind motivele pentru care celui mai bun tenisman al lumii i s-a anulat viza de intrare în Australia. Potrivit presei de la Antipozi, nevaccinat, Nole ar fi vrut să intre în Australia pe baza unei scutiri medicale prin care susţşâine că a fost infectat cu SARS CoV2 în ultimele 6 luni. Numai că trecerea prin boală nu este acceptată de Australia pentru intrarea în ţară. "Îl ţin pe Novak, mândria noastră, în captivitate. Novak este Serbia şi Serbia este Novak. Prin umilirea lui Novak, umilesc Serbia şi poporul sârb", a declarat Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak Djokovic.

Novak Djokovic ar putea afla abia luni, când se judecă apelul său, dacă va fi primit în Australia

Novak Djokovic ar putea afla abia luni, când se judecă apelul său, dacă va fi primit în Australia. Până atunci trebuie să stea închis în hotel. în condiţii nu tocmai bune reclamă apropiaţii săi. Nole s-ar fi trezit în cameră cu gândaci şi alte insecte. "Domnul Djokovic nu este ţinut captiv în Australia. Este liber să plece când doreşte şi alege să o facă. Garda de frontieră îl va ajuta să facă asta", a declarat Karen Andrews, Ministrul de Interne al Australiei.

Faptul că Djokovic este împotriva vaccinării anti-Covid-19  nu prea mai surprinde pe nimeni, după ce de-a lungul anilor sârbul a avut mai multe declarații cel puțin ciudate. Nole crede că piramidele din Bosnia, de lângă Sarajevo, au o energie mistică, s-a autodiagnosticat cu alergie la grâu şi crede că apa poluată poate fi purificată cu puterea gândului. Ba chiar şi-a amânat o operaţie la cot pentru a vedea dacă rana se vindecă de la sine. În ciuda acestor controverse, Nole rămâne unul dintre cei mai iubiţi sportivi ai lumii. Fanii au ieşit în stradă cu sutele şi la Belgrad, mobilizaţi de familia numărului 1 mondial, iar în Melbourne stau deja de peste 48 de ore în faţa hotelului. Vor să îi fie alături în aceste clipe dificile şi nici nu vor să îl lase să sărbătorească singur Crăciunul pe rit vechi.

Oficialii australieni au început acum să verifice vizele tuturor sportivilor care au venit la turneul de tenis de la Antipozi cu scutiri medicale. Aşa au ajuns să-i anuleze viza şi jucătoarei cehe Renata Voracova, care a venit tot cu o scutire de vaccinare, pe motiv că a fost infectată cu Covid-19 în ultimele şase luni. Sportiva a fost reţinută şi transferată la acelaşi hotel din Melbourne în care se află şi sârbul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Novak Djokovic sărbătoreşte Crăciunul pe rit vechi cu gândaci în cameră, dar şi cu mii de fani în faţa hotelului. Situaţia sârbului a împărţit lumea tenisului în două