Antena Meniu Search
x

Crenvurști plini de resturi, E-uri şi coloraţi cu extract de gândaci exotici. Se află pe rafturile magazinelor de la noi şi sunt printre cele mai cumpărate mezeluri

Jumătate din sortimentele de crenvurşti comercializate pe piaţă sunt colorate cu extract de gândaci exotici. La fel de multe astfel de preparatele conţin piele de pui şi zeci de E-uri. Consumat în cantitate mare, acest aliment poate provoca obezitate şi chiar diabet. Este concluzia unui experiment realizat de Asociaţia Pro Consumatori.

Vezi și

Jumătate din sortimentele de crenvurşti comercializate pe piaţa din România sunt colorate cu extract de gândaci exotici. La fel de multe astfel de preparatele conţin piele de pui şi zeci de E-uri. Consumat în cantitate mare, acest aliment poate provoca obezitate şi chiar diabet. Este concluzia unui experiment realizat de Asociaţia Pro Consumatori.

Studiul realizat pe 43 de sortimente distincte de crenvurşti, comercializate în magazinele din ţară, arată că acest tip de produs este în peste 40% din cazuri colorat cu un extract din gândaci exotici. La peste un sfert dintre produsele analizate s-a folosit carne separată mecanic. Mai exact, resturi ale altor preparate.

"Înseamnă carcasa de pasăre care se macină şi rezultă un aşa zis noroi alb colorat cu ajutorul carminului care nu este altceva decât un colorant dintr-o specie de insecte numită coşenila", a declarat Costel Stanciu, preşedintele Asociaţiei PRO Consumatori.

În urma experimentului realizat de către Asociaţia Pro Consumatori s-a descoperit, de asemenea, că 93 la sută din produsele analizate conțin E-uri (între 2 şi 11 aditivi alimentari).

"Se mai adaugă amidon, fibre vegetale. Vedem un conţinut ridicat de sare. Dacă un copil consumă doi crenvurşti dintr-o dată ia 60% din cantitatea zilnică de sare", a mai spus Costel Stanciu.

La rândul său, medicul primar Ştefan Costescu avertizează că aceste produse conţin în exces grăsime animală. "Această grăsime generează colesterol, iar toate acestea duc la o suprasolicitare a pancreasului şi, în final, la un posibil diabet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Crenvurști plini de resturi, E-uri şi coloraţi cu extract de gândaci exotici. Se află pe rafturile magazinelor de la noi şi sunt printre cele mai cumpărate mezeluri