Antena Meniu Search
x

Teroare la o creşă de stat din Baia Mare! Un copil care nu poate să adoarmă este bătut de o îngrijitoare

Teroare la o creşă de stat din Baia Mare. Un copil de trei ani a fost bătut de o asistentă. Băieţelul nu reuşea să adoarmă, s-ar fi justificat femeia. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au fost văzute de acasă de părinţii copilului, care au depus plângere la şefii îngrijitoarei.

Vezi și

Teroare la o creşă de stat din Baia Mare. Un copil de trei ani a fost bătut de o asistentă. Băieţelul nu reuşea să adoarmă, s-ar fi justificat femeia. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere au fost văzute de acasă de părinţii copilului, care au depus plângere la şefii îngrijitoarei. Astăzi Poliţia s-a autosesizat. Cazurile recente, în care copii de câţiva ani sunt traumatizaţi la creşă sau la grădiniţă, arată că rareori se aplică pedepse dure. Asta în timp ce micuții abuzaţi riscă să rămână cu sechele pe viaţă.

Pentru că băiatul de trei ani nu are somn, asistenta îl bruschează violent. Furioasă, femeia smulge copilul din pat şi îl duce în altă cameră.

Imaginile de pe camerele de supraveghere au putut fi accesate de la distanţă de părinţii copiilor. Tatăl băiatului bătut a văzut totul şi a decis să-şi retragă copilul de la creşă.

Femeia a fost transferată la un centru de îngrijire a bătrânilor din oraş.

Am încercat să dăm de asistentă la centrul de bătrâni unde a fost transferată. Era însă în concediu. Agresoarea are 48 de ani şi a lucrat multă vreme ca asistentă medicală la Spitalul Judeţean din Baia Mare. A fost angajată în martie ca asistentă-şefă la Creşa numărul 3 din oraş. Pentru că părinţii nu au depus plângere, poliţia a aflat de caz abia când filmarea a apărut în presă.

În 2016, motivarea judecătorilor care au decis să o lase liberă pe directoarea unei grădiniţe private din Bucureşti, filmată când bătea şase copii, a stârnit indignare.

În Constanţa, şase educatoare au primit între un an şi un an şi jumătate de închisoare, dar cu suspendare.

"Un copil, chiar dacă are o vârstă fragedă, până în trei ani, el nu poate raţionaliza, pentru că are o capacitate diminuată de verbalizare şi de reprezentare cognitivă, însă poate resimţi foarte puternic violenţa", explică Jeni Chiriac, psiholog.

Studiile arată că un copil agresat la vârste fragede poate trece prin stări de anxietate sau chiar depresive, atunci când devine adult.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Teroare la o creşă de stat din Baia Mare! Un copil care nu poate să adoarmă este bătut de o îngrijitoare