Generaţia "fulg de nea", copii frumoşi, lipsiţi de responsabilităţi şi sensibili. Ce sfaturi dau specialiştii
Se supără din orice şi fac faţă cu greu provocărilor. Sunt tinerii din generaţia "fulg de nea".
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Se supără din orice şi fac faţă cu greu provocărilor. Sunt tinerii din generaţia "fulg de nea". Aşa au mai fost numiţi de către specialiştii care au remarcat că sunt mult prea sensibili, iar orice critică îi aduce în pragul disperării. Psihologii cred că au găsit şi cauza - părinţii. Ar fi prea protectori cu cei mici şi nu-i lasă să se confrunte cu greutăţile.
Carla Maria face parte din generaţia fulgilor de nea. S-a născut în anul 2000, iar părinţii au avut grijă să nu îi lipsească nimic. Recunoaşte că de cele mai multe ori se supări din lucruri mici. "Da, cred că mi se întâmplă destul de des să mă supăr din chestii minore. Mă enervează foarte tare, de exemplu, că e urât afară, automat am o stare de supărăre."
Cercetătorii britanici au creionat şi caracteristicile acestei generaţii. Sunt exagerat de sensibili, narcisişti, tind să exagereze şi au o stimă de sine mai scăzută. Explicaţia e una simplă. Părinţii i-au protejat mult prea mult.
De vină ar fi şi părinţii mult prea protectori, mai ales cei care şi-au trăit copilăria cu cheia de gât. "Toata chestia sta vine de la părinţii nostrii. Într-un fel am fost foarte răsfăţaţi şi n-au vrut să trecem prin ce au trecut ei când erau de vârsta noastră."
Astăzii, tinerii ca "fulgii de nea" îşi spun frustrările în mediul online. "Poate noi am fost mai puţin răsfăţaţi şi am avut mai multe responsabilităţi! Fulgii de nea sunt frumoşi, e adevărat că sunt şi sensibili!"
Sensibili şi greu de integrat în societate, spun psihoterapeuţii. Care văd deja cazuri de tineri care îşi fac cu greu un rost în viaţă.
Specialişti îi sfătuiesc pe părinţi să le dea sarcini copiilor. Chiar dacă asta înseamnă să-şi facă patul sau ghiozdanul. Sunt acţiuni care îi responsabilizează.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰