Creşterea porumbeilor voiajori, business profitabil pentru români
Creşterea porumbeilor voiajori este o pasiune din ce în ce mai des întâlnită în rândul românilor. Cei care aleg acest hobby spun că au parte de beneficii atât sufleteşti, cât şi materiale. 15 mii de români au ajuns să crească peste un milion de porumbei, care participă la diferite competiţii.
Creşterea porumbeilor voiajori este o pasiune din ce în ce mai des întâlnită în rândul românilor. Cei care aleg acest hobby spun că au parte de beneficii atât sufleteşti, cât şi materiale. Peste 15 mii de români au ajuns să crească mai mult de un milion de porumbei, care participă la competiţii naţionale şi internaţionale.
Porumbelul unui orădean a ajuns campion național după ce a parcurs distanţa Berlin - Oradea, respectiv 950 de kilometri, într-o singură zi.
Astfel el a ajuns în fruntea clasamentului care a cuprins peste 3.400 de porumbei.
Un porumbel voiajor trăieşte până la 20 de ani. El poate concura în competiţii de la câteva luni de viaţă până la 5-6 ani.
Ei diferă de porumbeii comuni, pe care îi vedem zi de zi. Sunt mai mari, iar forma corpului este mult mai aerodinamică.
Cel mai scump porumbel voiajor s-a vândut cu 1,25 milioane euro
Păsările de competiţie sunt din ce în ce mai scumpe. Belgia şi Olanda sunt primele când vine vorba de banii daţi pentru un exemplar.
Chiar în urmă cu două săptămâni, un porumbel voiajor a fost licitat pe un site cu preţul câştigător de un milion 250 de mii de euro - un record în lume.
Costurile de creştere ajung la minim 4-5 mii de lei pe an pentru o fermă cu 100 de porumbei.
România dispune de cea mai modernă și performantă platformă online, însă pentru a ajunge la nivelul Belgiei, porumbeii românilor mai au nevoie de ani buni de antrenament.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰