Antena Meniu Search
x

Criză de muncă pe litoral. Angajaţii sezonieri consideră că regulile impuse de pandemie le îngreunează munca

În timp ce unii oameni ar da orice să aibă un loc de muncă, alţii s-au plictisit deja de locul de muncă şi se pregătesc de plecare.

Vezi și
  • Angajaţii sezonieri spun că anul acesta situaţia este una specială.
  • Regulile impuse de pandemie le îngreunează munca. 

Această situaţie se întâlneşte deja în sudul litoralului. În plin sezon hotelierii şi administratorii teraselor s-au trezit că trebuie să îşi caute forţă de muncă. Şi ar face orice pentru a avea angajaţi capabili. Cei mai mulţi sunt dispuşi să investească bani în şcolirea viitorilor angajaţi.

Cu toate că abia au aşteptat startul sezonului, angajaţii de la hoteluri şi terase s-au plictisit deja de muncă. Cei mai mulţi dintre cei aflaţi la primul loc de muncă îşi pregătesc plecare după nici o lună în câmpul muncii.

Pe lânga programul obositor, angajaţii sezonieri spun că anul acesta situaţia este una specială şi asta pentru că regulile impuse de pandemie le îngreunează munca. 

Lipsa ospătarilor, cameristelor şi barmanilor se resimte în toate staţiunile. Nivelul de salarizare este un alt motiv pentru care tinerii fug de munca pe litoral. 

Levent Beghim - om de afaceri: Vorbim in special de ospatari, ei sunt cei care se plimba dintr-o parte in alta, fiindca nu fac tipsul necesar. Pana acum am schimbat aproape jumate din nr angajatilor care sunt pe tarasa.

Aşa se face că, în plin sezon, hotelierii şi administratorii teraselor s-au trezit că trebuie să îşi caute angajaţi noi. 

Dragos Raducan - vicepresedinte FPTR: Ne aflam intro generatie care acuma incepe sa lucreze, care sunt f obositi, si nu sunt obisnuiti cu munca fizica, iar in turism, in ocupatiile pe care avem noi nevoie e vb de munca fizica. 

Cei mai mulţi dintre angajatori sunt dispuşi chiar să investească bani în şcolirea viitorilor angajaţi.

Dragos Raducan - vicepresedinte FPTR: Ne lipsesc acele scoli profesionale si ne lipseşte acel sistem de orientare profesionala care se face incepand din clasa a opta.

Salariile pe litoral încep de la 1.500-2.500 de lei, dar pot ajunge şi până la 2000 de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Criză de muncă pe litoral. Angajaţii sezonieri consideră că regulile impuse de pandemie le îngreunează munca