Antena Meniu Search
x

Crizantemele românești au învins crizantemele de import, dar România continuă să importe cantități uriașe de flori

Regina florilor de toamnă are parfum românesc! Bătălia crizantemelor autohtone cu cele de import e câştigată de horticultorii români, care îşi vând florile pe bandă rulantă.

de Redactia Observator

la 13.10.2019, 00:40

Vezi și

Regina florilor de toamnă are parfum românesc! Bătălia crizantemelor autohtone cu cele de import e câştigată de horticultorii români, care îşi vând florile pe bandă rulantă.

Pentru că sunt voluminoase şi ocupă mult spaţiu, strănii preferă să îşi concentreze producţia pe florile mai mici şi mai scumpe. Totul spre bucuria producătorilor români, care acum culeg roadele unei munci începute încă din primăvară.

Crizantemele românești se vând mai bine ca cele de import 

În plin sezon, înfloresc profiturile horticultorilor care au mizat pe crizanteme. Pentru că sunt rezistente la frig şi coloreză uşor orice grădină, aceste flori şi-au făcut rapid loc în topul preferinţelor românilor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Aproape toate crizantemele vândute acum în pieţe şi florării provin din ţara noastră.

Crizantema românească a câştigat lupta cu importurile, în special în cazul florilor vândute în ghiveci - cu preţuri între 15 şi 50 de lei.

În schimb, importăm masiv, în proporţie de aproape 90%, trandafiri şi crini. Paradoxal e că nici florile crescute în ţara noastră nu sunt 100% româneşti.

România a importat anul trecut flori în valoare de 133 de miliaone euro, din care crizantemele tăiate au acoperit doar 2%, adică echivalentul a 2,8 milioane de euro, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Crizantemele românești au învins crizantemele de import, dar România continuă să importe cantități uriașe de flori