Antena Meniu Search
x

Chiar dacă nu au cel mai puternic miros, crizantemele sunt considerate cele mai nobile flori din lume, după trandafir

Sunt decorative şi foarte căutate, chiar dacă nu au cel mai puternic miros! Horticultorii români garantează, însă: crizantema este cea de-a doua cea mai nobilă floare din lume, după trandafir.

Vezi și

Sunt decorative şi foarte căutate, chiar dacă nu au cel mai puternic miros! Horticultorii români garantează, însă: crizantema este cea de-a doua cea mai nobilă floare din lume, după trandafir. Tocmai de aceea, cresc noi tipuri de flori, aduse din toate colţurile lumii. Şi, dacă până acum, crizantemele erau folosite la jerbele funerare, acum au un loc esenţial în toate aranjamentele florale. 

Toamna, crizantemele pun stăpânire pe oraşele ţării. Pieţele sunt pline de ghivece în care cresc delicatele flori. Mai mici sau mai mari, cu flori uriaşe sau de mărime medie toate crizantemele îşi găsesc o întrebuinţare.

Cum în această perioadă au loc mai multe comemorări ale celor decedaţi, crizantemele sunt florile cele mai căutate.

Cum nu sunt flori care să reziste peste an, horticultorii încep cultivarea lor încă din luna mai. Aşa sunt siguri că în toamnă au disponibile toate culorile şi mărimile. Noile tendinţe în materie de decoraţiuni au propulsat crizantemele din poziţia de flori pentru morţi în flori pentru eveniment. 

Preţurile variază în funcţie de bogăţia florilor. Un ghivechi bogat de crizanteme costă chiar şi 15 lei, în timp ce un fir de floare costă între 2 şi 3 lei în funcţie de mărimea florii.

Crizantemele au pus stapanire pe pietele din inima Transilvaniei. Inca de la intrare abia poti sa te strecori printre ghivecele de diferite marimi si culori. Producatorii aflati in piete fac deja vanzari frumoase fiindca se apropie ziua mortilor, traditionala in Ardeal, iar la cimitir nu se cade sa mergi cu mana goala. Preturile sunt la fel ca anul trecut, intre 5 si 20 de lei, in functie de marimea florilor si a ghiveciului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Chiar dacă nu au cel mai puternic miros, crizantemele sunt considerate cele mai nobile flori din lume, după trandafir