Antena Meniu Search
x

Video Crucile Catedralei din Timișoara, „tăiate” la o postare din campania pro-vaccinare

O postare din campania pro-vaccinare face valuri în mediul online. Lăcașul de cult simbol al Timișoarei a apărut practic pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătăţii fără semnele sfinte. Culmea, nu se întâmplă pentru prima oară.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 12.03.2021, 17:57

Vezi și
  • Nu este prima dată când crucile de pe Catedrala din Timişoara sunt "tăiate" într-o postare sau un afiş.

Crucile Catedralei au mai fost tăiate, să spunem aşa, încă de două ori, sub diverse motive: ba o eroare a mașinii grafice, ba viziunea artistului sau, în cazul de față, greşeală umană. După o reacție rapidă a Arhiepiscopiei Timișoarei, crucile de pe turlele Catedralei Mitropolitane au apărut unde trebuia. 

A fost nevoie de o reacție rapidă din partea Arhiepiscopiei Timișoarei pentru ca Ministerul Sănătății să modifice rapid postarea în care apare imaginea Catedralei Mitropolitane. 

Ionel Popescu, Arhiepiscopia Timișoarei: Tot rapidă a fost şi reacţia şi din partea unor credincioşi şi chiar a unor oficiali la nivel naţional de pildă. Şi ceea ce ne bucură foarte mult este faptul că şi Ministerul Sănătăţii a reacţionat prompt.

"Credința și știința se completează reciproc. Nu ne-am dorit niciodată să transmitem un alt mesaj prin comunicarea noastră și ne cerem iertare că am făcut-o neintenționat. Aveți dreptate, ilustrației Bisericii din Timișoara îi lipsește un detaliu foarte important care acum și-a recăpătat poziția firească", se scuză pe Facebook reprezentanții Ministerului Sănătății. Neatenţia lor nu scapă însă netaxată de timișoreni:

"Nu mi se pare normal. Crucea este chiar simbolul credinţei aşa că nu sunt de acord cu aşa ceva, să nu fie arătată".

"Am impresia că este o luptă între ei aici. Între artişti şi reprezentanţi. Nu ştiu cine, mai exact, vrea ca să folosească imaginea asta".

Crucile de pe Catedrala Mitropolitană din Timişoara au mai fost "tăiate" în trecut

În toamna trecută şi pictura murală din Complexul Studenţesc din Timișoara, realizată în cadrul unui proiect al Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală Europeana 2023, a stârnit controverse.

În primă fază, silueta Catedralei Mitropolitane, din lucrarea Fortificaţii, a fost reprezentată fără cruci. Ca să liniştească opinia publică, artistul care a realizat pictura murală a revenit la Timișoara şi a făcut modificarea.

Si tot spre finalul anului trecut, un afiş al unei conferinţe realizate în parteneriat cu autorităţile locale avea şi el în prim-plan imaginea Catedralei Mitropolitane fără simbolul sfânt. Ulterior şi acesta a fost corectat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Crucile Catedralei din Timișoara, „tăiate” la o postare din campania pro-vaccinare