Antena Meniu Search
x

Cu medicamente sau cu lacăt pe uşa

Spitalele care trimit pacienţii să-şi cumpere faşă sau medicamente ar putea rămâne fără contractul cu Casa de Asigurări

Vezi și

Spitalele care trimit pacienţii să-şi cumpere faşă sau medicamente ar putea rămâne fără contractul cu Casa de Asigurări. 

Şi chiar cu lacăt pe poartă. Mai marii din sănătate vor să-i penalizeze pe managerii care nu alocă suficienţi bani pentru medicamente. Acum, cu foarte puţine excepţii, pacienţii aduc de acasă aproape tot: de la leucoplast, până la alifii. Aşa cum au aflat şi reporterii Observator, cu o cameră ascunsă.

În funcţie de noroc şi de fondurile spitalului, pacientul ajunge să cumpere de la scutece şi faşă, până la soluţii perfuzabile sau medicamente.

De la 1 aprilie, însă, şefii din sănătate vor să schimbe foaia. Spitalele care nu îşi despăgubesc pacienţii trimişi să cumpere medicamente ar putea fi penalizate.

Sancţiunile ar putea merge mai departe până la suspendarea contractului cu casa de asigurări pentru o vreme, ceea ce înseamnă practic închiderea spitalului. Autorităţile spun că astfel de măsuri nu pot fi luate oricum, pentru că ar afecta foarte mulţi pacienţi care ar fi apelat la spitalul respectiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Cu medicamente sau cu lacăt pe uşa