Antena Meniu Search
x

Culturi exotice pe plaiuri mioritice. Cartoful clasic are concurență - cartoful dulce, din America de Sud

În loc de caise și piersici, am putea culege din livezi curmale chinezești. Cartoful românesc are și el concurenţă: cartoful dulce, originar din America de Sud. Agricultorii din cea mai aridă zonă a ţării se adaptează schimbărilor climatice, iar alegerile exotice se transformă în afaceri de succes.

Raluca Măndoiu
de Raluca Măndoiu

la 20.08.2020, 00:15

Vezi și

La început a fost un experiment. Acum, s-a transformat într-o afacere de succes. Pe ogoarele României, a venit vremea cartofului dulce, originar din Asia şi America de Sud,

Pe câmpiile Olteniei, s-a adaptat perfect şi curmalul chinezesc. Încă din primul an, i-au priit nisipurile aride și n-a avut nevoie de niciun tratament special, spre deosebire de pomii fructiferi autohtoni.

S-a comportat cel mai bine dintre toate speciile, a avut o creştere frumoasă, după cum se vede şi pe plantă. Încă din primul an a fructificat. Ne dă speranţe imense, zicem noi.

La Dăbuleni, patria pepenilor, se cultivă cu succes și mure aduse de peste mări și țări, zmeură sau arahide.

Există şi agricultori care mizează în continuare pe culturile tradiţionale, rezistente la secetă. Şi nu ar da viţa de vie sau lubeniţele pentru niciun soi exotic din lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Culturi exotice pe plaiuri mioritice. Cartoful clasic are concurență - cartoful dulce, din America de Sud