Antena Meniu Search
x

Cum alegi un aparat de sudură

Aparatul de sudură este un echipament util în orice gospodărie, mai ales în una de mari dimensiuni unde tot timpul este ceva de făcut sau de reparat. Pentru a manevra corect un aparat de sudură nu trebuie să fii sudor profesionist, însă ai nevoie de puţină îndemânare şi de câteva cunoştinţe de bază despre modul în care funcţionează un astfel de aparat. Când ai de reparat, de construit ceva sau chiar pentru lucrări ceva mai complexe, aparatul de sudură îşi va dovedi utilitatea, iar tu economiseşti timp şi bani apelând la servicii specializate sau căutând să împrumuţi un astfel de echipament de la prieteni sau vecini. 

de Redactia Observator

la 10.07.2020, 17:48

Cum alegi un aparat de sudură
Cum alegi un aparat de sudură - https://www.casaidea.ro/

Pentru a ajunge însă aici este nevoie să alegi un aparat de sudură potrivit pentru ceea ce ai

nevoie în mod obişnuit în jurul casei, iar înainte să te decizi să cumperi unul trebuie să

ştii câteva detalii la care să te uiţi pentru a alege modelul de care ai nevoie. 

Pentru ce tip de lucrări îl foloseşti

Atunci când vorbim de utilizarea unui aparat de sudură pentru lucrările care apar în mod frecvent în gospodăria oricui, cu siguranţă un echipament de mici dimensiuni, uşor de folosit şi de depozitat este suficient. Un astfel de aparat de sudură va avea în al doilea rând şi un consum redus de curent, un detaliu important pentru oricine caută să facă o asemenea investiţie. 

Pentru astfel de întrebuinţări, te poţi opri la în invertor de sudură, soluţia ideală pentru cei care au de făcut lucrări mici, cu costuri reduse de energie. Acesta foloseşte o tehnologie modernă, bazată pe silicon şi reprezintă cel mai bun raport calitate-preţ posibil. Este de mici dimensiuni şi poate fi găsit atât tip MMA, cât şi MIG/MAG sau TIG. Guede produc astfel de aparate si invertoare prin care poti suda MIG/MAG.

Diferenţa dintre un aparat de sudură şi invertor este că invertorul are dimensiuni reduse şi compacte care generează valorile de curent necesare prin intermediul circuitelor electronice.

Aparatul de sudură cu electrozi înveliţi(MMA) tip redresor, transformator

Aparatul de sudură cu electrozi înveliţi(MMA) tip redresor este modelul de aparat de sudură cel mai des întâlnit. Acesta funcţionează prin lipirea bucăţilor de material cu materialul rezultat din topirea unui electrod. Pentru a utiliza acest tip de aparat şi a obţine cele mai bune rezultate este nevoie de ceva experienţă în domeniu. Acest tip de aparat de sudură este recomandat pentru sudarea mai multor tipuri de materiale de grosimi diferite.  Aparatul de sudură cu electrozi înveliţi(MMA) tip redresor este accesibil ca preţ, poate fi folosit chiar şi în condiţii de vreme mai puţin favorabile şi permite sudarea unui număr mare de materiale.

Aparatul de sudură MIG/MAG

Aparatul de sudură MIG/MAG topeşte un fir metalic pentru a uni două suprafeţe şi elimina un gaz care protejează sudură şi împiedica depunerea rezidurilor pe suprafaţa metalică. Datorită procedeului combinat (electrod + gaz), sudură rezultată este mai curată, mai netedă şi mai fină. Cu ajutorul unui aparat de sudură MIXG/MAG sudură este rezistentă. Aparatul poate fi utilizat şi de cei cu mai puţină experienţă.

Aparatul de sudură TIG (cu gaz inert)

Aparatul de sudură TIG cu gaz inert foloseşte un electrod neconsumabil de wolfram sau tungsten şi protejează suprafaţa de sudare prin eliberarea unui gaz protector ce împiedică oxidarea. Cu un aparat de sudură TIG se poate suda o mare diversitate de metale şi aliaje, atât feroase cât şi neferoase. Sudura rezultată este precisă şi netedă. Se pot suda de asemenea şi materiale subţiri.

Aparatul de sudură autogen

Aparatul de sudură autogen foloseşte flacăra oxiacetilenică şi firul metalic pentru a topi metalul.  Aparatul de sudură autogen se foloseşte cel mai frecvent la tăierea/debitarea şi perforarea materialelor. Cu acest tip de aparat de sudură se sudează şi materiale degradate şi chiar ruginite. Aparatul acesta de sudură poate fi folosit şi în condiţii de vreme nefavorabilă. Utilizarea este simplă şi poate fi făcută inclusiv de cei mai puţin experimentaţi în sudură. Dezavantajul acestui tip de echipament constă în dimensiunile destul de mari care îngreunează atât manevrarea cât şi depozitarea aparatului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cum alegi un aparat de sudură