Antena Meniu Search
x

Video Cum decurg cursurile la singura facultate "de gătit" din România, cea de Inginerie Alimentară din Suceava

Bucătăria ca o știință, asta învață 20 de studenți din zona Moldovei la singura facultate cu acest profil din România. Sunt prima generaţie şi finalizează acum anul I la profilul Ştiinţe Gastronomice.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 04.06.2021, 17:39

Vezi și
  • Pe parcursul anului, viitorii bucătari au avut şansa să înveţe tot ce înseamnă gastronomie autohtonă, tradiţională şi internațională, dar şi cum se gestionează o bucătărie profesională

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Studenţii învaţă arta culinară de la cei mai buni maeştri ai gastronomiei internaţionale. Astăzi, master cheful David Contant, unul dintre cei mai valoroși bucătari din România, le-a pregătit studenţilor o demonstraţie aparte. A gătit chiar sub ochii lor somon cu sparanghel și miel cu sos olandez şi piure de legume.

David Contant, chef bucătar: Este foarte important să pregătim astfel de programe de gastronomie pentru studenţi, pentru că în România există o clientelă destul de exigentă. Cred că şcolile de bucătari sunt foarte importante astăzi pentru a învăta bunele maniere şi tehnicile specifice.

Studenții sunt de-a dreptul încântați

Gabriel are 19 ani și este pasionat de arta culinară. Vrea să-i calce pe urme tatălui său şi să devină bucătar. Gabriel Mitric, student: Condimentele pe care le-a folosit, procesele pe care le foloseşte dummnealui şi sper că o să mă ajute pe viitor. Mă relaxează când sunt în bucătărie, când pregătesc pentru alţi oameni de mâncare.

Anca are 40 de ani și a făcut deja două facultăți. Acum este la a treia şi spune că  a ales ştiinţele gastronomice, pentru că vrea să dezvolte o afacere în domeniul Horeca. Anca Iva, studentă: M-am înscris la această facultate pentru că vreau sa găsesc raspunsuri concrete şi pe care să le pot aplica in practica. Am nevoie sa ştiu fluxuri tehnologice, am nevoie să ştiu rețete, cum se face în bucătărie, doresc să fac totul profesionist.

Prima generaţie care beneficiază de acestă specialitate a avut parte numai de surprize plăcute. Mircea Oroian, decan Facultatea de Inginerie Alimentară Suceava: Noi am investit anul trecut peste 50 de mii de euro în dezvoltarea unei bucătării echipate pentru acest program de studii. Nu am făcut rabat la calitate în momentul ăn care am făcut achiziţiile, astfel încât cei care vor termina studiile să poată lucra în marile bucătării ale lumii.

Toate cele 20 de locuri de anul acesta de la specializarea de Științe Gastronomice au fost bugetate de stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Cum decurg cursurile la singura facultate "de gătit" din România, cea de Inginerie Alimentară din Suceava