Antena Meniu Search
x

Cum îți AFECTEAZĂ sănătatea un pahar de LAPTE pe zi

Chiar dacă ești fan al consumului de lapte și vânezi toate beneficiile sale, e momentul să faci cunoștință cu reversul medaliei

Chiar dacă ești fan al consumului de lapte și vânezi toate beneficiile sale, e momentul să faci cunoștință cu reversul medaliei

Laptele și produsele lactate sunt o sursă mare de calciu, în special pentru femeile care sunt amenințate de osteoporoză.

În vreme ce unii oameni sunt mari consumatori de lapte și produse din lapte, alții nici măcar nu consumă cantitatea minimă necesară pe zi. Unii din motive de sănătate, alții pentru că au auzit că laptele nu este benefic organismului și poate provoca ori alimenta celulele canceroase.

Cu toate acestea, laptele luptă împotriva obezității

În lupta împotriva kilogramelor în plus, mulți oameni sunt sfătuiți să evite laptele și produsele lactate, însă acest sfat este o mișcare greșită, pentru că un aport suficient de calciu, pe care laptele ni-l poate oferi, poate ajuta foarte mult în procesul de pierdere în greutate.

Cantitățile minime de lactate necesare organismului pentru buna funcționare a sa:

- o ceașcă de lapte (250 ml)/ zi

Sau

- ¾ dintr-o ceașcă de iaurt (175 ml)/ zi

Sau

- 50 g de brână/ zi

Persoanele care consuă cel puțin o doză de lactate (lapte, iaurt sau brânză) în fiecare zi, își protejează sănătatea și imunitatea, prevenind creșterea în greutate.

Laptele protejeaza inima. Persoanele care consumă regulat lapte și produse lactate au un risc cu aproximativ 22% mai mic de a dezvolta boli de inimă, față de cei care nu consumă acest aliment, informează secretele.com.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cum îți AFECTEAZĂ sănătatea un pahar de LAPTE pe zi