Antena Meniu Search
x

Cum sa consumi cafea verde si ce beneficii are

Cafeaua verde este obtinuta din boabe neprajite si are aroma mai bogata si mai intensa decat cafeaua neagra. Boabele crude sunt si mai sanatoase decat cele prajite, deoarece pastreaza antioxidantii naturali care dispar in urma prajirii.

Cum se poate consuma cafeaua verde si ce beneficii are
Ce beneficii are cafeaua verde - Pixabay

Cafeaua verde este obtinuta din boabe neprajite si are aroma mai bogata si mai intensa decat cafeaua neagra. Boabele crude sunt si mai sanatoase decat cele prajite, deoarece pastreaza antioxidantii naturali care dispar in urma prajirii, dar si acidul clorogenic, despre care se stie ca are potential ridicat sa stimuleze metabolismul si sa combata obezitatea.

Cum sa prepari cafeaua verde

Pentru a te bucura de beneficiile pe care le are cafeaua verde, nu trebuie sa o prepari cu apa fierbinte. Incalzeste apa timp de 4-5 minute, iar pentru o cana de 200 ml foloseste cel mult 3 linguri de cafea verde macinata. Este recomandat sa o consumi dupa ce o lasi la infuzat 10 minute, cu o ora inainte de micul dejun. O poti indulci cu miere, daca simti nevoia. Nu ar trebui sa o bei seara, deoarece poate provoca tulburari de somn. Alternativ, poti consuma suplimente alimentare care contin extract de cafea verde, daca urmezi o dieta.

Cafeaua verde te ajuta sa slabesti

Cafeaua verde ajuta la prevenirea depunerii de noi straturi de grasime si reduce absorbtia de zahar. In urma unor cercetari, oamenii de stiinta au concluzionat ca persoanele care consuma cafea verde dimineata vor slabi pana la doua kilograme in 14 zile. Acidul clorogenic din cafeaua verde regleaza metabolismul, inhiba senzatia de foame, combate obezitatea si previne aparitia bolilor cardiovasculare.

Potrivit unor studii, cafeaua verde poate reduce absorbtia carbohidratilor si scade glicemia. Specialistii sustin ca ar fi bine sa adopti o dieta saraca in carbohidrati cand consumi cafea verde. Pentru ca ajuta si la eliminarea grasimilor din ficat, cafeaua verde este recomandata si in curele de detoxifiere.

Alta metoda folosita pentru slabit este asocierea cafelei verzi cu ghimbirul. Asadar, poti adauga un varf de lingurita cu pudra de ghimbir cand o prepari conform recomandarilor de mai sus. Bea cate doua cani de cafea verde cu ghimbir pe zi (a doua nu mai tarziu de ora 18:00), hidrateaza-te corect, evita alimentele nesanatoase si nu exclude activitatile fizice, iar rezultatele asupra siluetei nu vor intarzia sa apara.

Ce alte beneficii are cafeaua verde

Efectele benefice pe care le aduce organismului consumul de cafea verde sunt numeroase si dovedite in urma unor studii de specialitate. Cercetatorii sustin ca oxidantii din cafeaua verde sunt mai puternici decat cei din ceaiul verde.

Este considerata un adevarat dezinfectant natural cu efecte antiseptice si antiinflamatoare majore. Cafeaua verde ajuta la mentinerea sanatatii sistemului imunitar si contribuie la buna functionare a ficatului pentru ca sustine detoxificarea acestuia.

Creste nivelul colesterolului ”bun” (HDL) si scade nivelul colesterolului ”rau” (LDL). Consumul regulat de cafea verde imbunatateste memoria si puterea de concentrare, energizand organismul.

Are efect pozitiv si asupra pielii. Masajul cu ulei de cafea verde intinereste pielea si ii mentine elasticitatea, deoarece stimuleaza producerea colagenului in organism si previne imbatranirea prematura. Pielea este hidratata datorita acidului arahidonic si acidului linoleic din cafeaua verde.

Cafeaua verde previne calvitia, scade riscul de aparitie a diabetului si este un tonic excelent pentru activitatea cerebrala.

Contraindicatii pentru cafeaua verde

Desi are numeroase beneficii, exista si cazuri in care nu este recomandat consumul de cafea verde. Medicii sustin ca femeile gravide sau mamele care alapteaza nu trebuie sa bea cafea verde.

Cofeina din cafeaua verde poate favoriza eliminarea calciului din organism, de aceea si femeile care sunt la menopauza ar trebui sa consume cu precautie cafea verde.

Persoanele care sufera de anxietate, diabet, hipertensiune, osteoporoza, glaucom, sindromul colonului iritabil sau tulburari neurologice nu ar trebui sa consume cafea verde sau suplimente pe baza de extract de cafea verde inainte de a se consulta cu un medic.

Consumul de boabe de cafea verde poate cauza insomnie, dureri de cap sau probleme gastrointestinale in cazul unor persoane.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Cum sa consumi cafea verde si ce beneficii are