Antena Meniu Search
x

Cum s-a infectat ÎPS Pimen cu coronavirus? Un preot răbufnește și cere redeschiderea bisericilor

Preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei și consilier la Arhiepiscopia Iașilor, a răspuns ironic întrebării „de unde a luat ÎPS Pimen coronavirusul?”, militând, într-o postare pe Facebook, pentru redeschiderea bisericilor.

de Redactia Observator

la 09.05.2020, 12:44

  • ÎPS Pimen e internat la Institutul Matei Bals de pe 20 aprilie
  • Preotul Constantin Sturzu consideră că slubele nu sunt un pericol în pandemie

Preotul Sturzu susține că poate demonta pas cu pas toate acuzațiile referitoare la faptul că slujbele bisericești sunt un pericol în actuala pandemie.

Sturzu sugerează că ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, nu a luat coronavirusul din biserică, ci „din piață, în timp ce cumpăra o legătură de sparanghel de la un neamț venit la muncă în România”.

Când se redeschid bisericile?

Redeschiderea bisericilor trebuie gândită foarte bine, iar liderii BOR trebuie să facă o analiză obiectivă, fără patimă, să vedem ce putem face, a spus în urmă cu câteva zile ministrul de Interne, Marcel Vela.

Și premierul Ludovic Orban a vorbit despre redeschiderea bisericilor după 15 mai. Premierul a declarat că, după 15 mai, slujbele se vor putea ţine în aer liber, cu atât mai mult cu cât vremea se încălzeşte şi preoţii vor putea oficia afară în condiţii bune. Cu toate acestea, enoriaşii vor trebui să poarte măşti şi să păstreze distanţa unii faţă de alţii, chiar dacă nu se află în spaţiu închis.

Înalt prea Sfinţitul Pimen este unul dintre primii pacienţi români care beneficiază de un tratament cu plasmă

ÎPS Pimen e internat la Institutul Matei Bals de pe 20 aprilie. A fost transportat cu elicopterul de la Suceava la Bucureşti, imediat după ce a fost diagnosticat cu COVID-19. Era în stare bună când a ajuns la spital, însă la sfârșitul săptămânii trecute starea lui s-a agravat.

Cu toate că se află în continuare în secția de terapie intensivă, ÎPS Pimen se simte mai bine. Medicii de la Institutul Matei Balș i-au administrat Arhiepiscoplui Sucevei și Rădăuților un tratament nou, pe baza de plasmă. Această a fost recoltată de la pacienți vindecați de Covid 19 și conține anticorpi care i-ar ajută pe bolnavii aflați în stare critică să lupte cu virusul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Cum s-a infectat ÎPS Pimen cu coronavirus? Un preot răbufnește și cere redeschiderea bisericilor