Antena Meniu Search
x

Cum să ne ferim de hoți în concediul de pe Litoral. Sfaturile autorităţilor pentru un sejur fără bătăi de cap

E sezonul furturilor pe litoral! Atunci când vă relaxaţi la soare, trebuie să fiţi cu băgare de seamă! Din umbră vă pot pândi hoţii.

Vezi și

E sezonul furturilor pe litoral! Atunci când vă relaxaţi la soare, trebuie să fiţi cu băgare de seamă! Din umbră vă pot pândi hoţii. O turistă a fost jefuită chiar în faţa hotelului, în Mamaia. Un individ de 25 de ani i-a smuls geanta. Alţii sunt şi mai ghinionişti: s-au trezit peste noapte cu maşinile sparte.

Hoţii specialişti în furtul portofelelor îşi fac vara pe litoral. Pe plajă sau pe stradă, pândesc la orice pas. Dar cele mai multe furturi au loc în camerele de hotel. Anul trecut, au fost 93.

Cel mai des, turiştii se bazează pe camerele de supraveghere şi lasă, la întâmplare, uşile deschise. Acesta este momentul, spun poliţiştii, când hoţii sunt invitaţi să fure. 

Elena Oprea, reprezentant hotel: "Îi sfătuim să nu lase bunuri de valoare pe balconul camerei, să închidă camera înainte de a ieşi, să lase bunurile de valoare depozitate în seif."

Chiar zilele trecute, în faţa unui resort din Mamaia, un hoţ i-a smuls geanta unei turiste. Hotelierii ştiu bine fenomenul, aşa că au luat măsuri suplimentare de siguranţă. 

Serap Ismail, PR manager la un hotel: "Fiecare etaj este supravegheat de camere de luat vederi şi, deoarece sunt în vârf de sezon, am suplimentat şi numărul oamenilor de la securitate."

Hotelurile care nu au pază, au ales o metodă tradiţională pentru a ţine departe hoţii. La toate camerele de la parter au fost puse gratii.

Nu la fel de bine păzite sunt plajele şi falezele. 

Posturi pentru pază pe faleza din Mamaia există, însă n-ar fi avut cine să intervină pentru că sunt goale de ceva vreme. Un prim semn este faptul că iarba nu a fost tăiată de foarte mult timp.

După Mamaia, staţiunea preferată a tâlharilor este Vama Veche, acolo unde mulţi turişti îşi lasă lucrurile nesupravegheate în corturi.

Hoţii fură chiar şi din maşini pe litoral, aşa că poliţiştii vă sfătuiesc să parcaţi doar în spaţiile amenajate şi luminate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Cum să ne ferim de hoți în concediul de pe Litoral. Sfaturile autorităţilor pentru un sejur fără bătăi de cap