Antena Meniu Search
x

Cumpărăturile "pe gustate", cea mai mare plăcere a românilor. Târgurile tradiţionale îşi aşteaptă pofticioşii

Cei care vor să deguste din bunătăţile pentru masa de Paşte, înainte să le plătească, se înghesuie în târgurile tradiţionale.

Vezi și

Cei care vor să deguste din bunătăţile pentru masa de Paşte, înainte să le plătească, se înghesuie în târgurile tradiţionale. De pe tarabe, le fac cu ochiul plăcintele, cozonacul împletit, iepuraşii de ciocolată şi ouăle încondeiate cu migală de artişti.

Nu este masă de sărbătoare în Ardeal, fără bucata de jambon pe farfurie. Iar gospodinele nu au cum să rămână fără vestita şuncă, pentru că producătorii sunt pregătiţi.  

Şunca de Paşte e pregătită încă de la Crăciun. Atunci, carnea e pusă la maturat, la saramură, până ajunge pe taraba târgului. E în jur de 30 de lei kilogramul, însă clientul nu se prea uită la preţ.

E coadă mare şi la cozonaci. Oasptele este îmbiat să-l guste cald, direct din coşniţă.

Cu mac, cu nucă sau cacao, nici nu mai au răbdare până la Paşte. Dar şi cei care nu vor să se abată de la sfintele obiceiuri au de unde să aleagă.

Sunt toate bio şi le fac cu ochiul pretenţioşilor. E aglomeraţie pentru că se găsesc de toate pentru toţi. Chiar şi iepuraşi din caşcaval cu ochi din miez de nucă.

Şi cum nu e Paşte fără ouă vopsite, meşterii artişti se întrec pe ei. Ouăle de găină, de gâscă sau de struţ au fost golite încă din ianuarie şi apoi încondeiate cu ceară fierbinte. Strălucesc în coşuri, iar pentru cei mai mulţi reprezintă cadoul ideal de sărbători.

Cel mai mic şi mai ieftin costă 6 lei, iar cel de Emu ajunge şi la 300 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Cumpărăturile "pe gustate", cea mai mare plăcere a românilor. Târgurile tradiţionale îşi aşteaptă pofticioşii