Antena Meniu Search
x

Cumpărăturile de Paște, primul asalt! Pieţele se aglomerează tot mai tare

Goana după cumpărături a început, iar în pieţe a fost nebunie astăzi. S-au format cozi imense la ouă, dar adevărata bătaie a fost pe peşte.

Vezi și

Goana după cumpărături a început, iar în pieţe a fost nebunie astăzi. S-au format cozi imense la ouă, dar adevărata bătaie a fost pe peşte. Duminică sunt Floriile şi este a doua dezlegare din post. Mielul a fost cel mai puţin căutat.

Înarmaţi cu sacoşe, dar şi cu multă răbdare, oamenii au rezistat eroic la cozi, pentru cofrajele cu ouă pentru Paşte.

La acelaşi lucru s-au gândit şi alte sute de oameni, care s-au aşezat la coadă, în Piaţa Obor din Bucureşti. În scurt timp, şirul cumpărătorilor se întindea departe, până la intrare, iar circulaţia s-a blocat.

Cu greu au rezistat şi comercianţii, care abia au făcut faţă avalanşei de cumpărători. Vând mii de ouă încă de la începutul săptămânii.

Sidonia Chiciuroiu, comerciant: "Cred că peste 200 de cartoane, chiar mai multe.  Având în vedere că este pe 8 aprilie lumea nu o să mai ia pensii şi salarii, aşa că se pregătesc din timp."

Preţurile ouălor sunt între 60 şi 65 de bani, în piaţă.

Arhiplin a fost şi în hala cu peşte. 

Mai sunt două zile până la Florii, dar cei mai mulţi au venit la cumpărături de astăzi, ca să fie siguri că prind peşte.

Crapul viu s-a vândut cu 21 de lei, iar păstrăvul a fost un pic mai scump, cu câţiva lei. Cei care au vrut să economisească au cumpărat macrou sau novac.

Culmea, de mai puţin succes se bucură mielul. Aici, cozile au fost cele mai mici. Poate şi preţul i-a ţinut departe pe cumpărători.

Iulia Ion, comerciant: "Nu este aşa cum ne-am fi aşteptat să fie în săptămâna asta, poate săptămâna viitoare o să fie mai multă lume."

În supermarketuri, s-au căutat ouăle gata vopsite, aşa că rafturile s-au golit repede.

Mulţi au lăsat cumpărăturile pe saptămâna viitoare, iar comercianţii speră la vânzări record.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Cumpărăturile de Paște, primul asalt! Pieţele se aglomerează tot mai tare