Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Curate în rapoartele oficiale, spitalele din România sunt, în realitate, pline de microbi şi bacterii!

Ministerul Sănătăţii habar nu are cu ce sunt dezinfectate spitalele din România. Cele mai folosite produse sunt de 3 sau chiar de 9 ori mai puţin eficiente decât scrie pe etichetă!

de Redactia Observator

la 26.04.2016 , 22:38

Ministerul Sănătăţii habar nu are cu ce sunt dezinfectate spitalele din România. Cele mai folosite produse sunt de 3 sau chiar de 9 ori mai puţin eficiente decât scrie pe etichetă! Direcţia de Sănătate Publică nici măcar nu are un laborator în care să verifice produsele, aşa cum au arătat reporterii Observator în campania "SOS România din spitale". Şi se bazează doar pe cuvântul producătorului.

O anchetă jurnalistică arată unul dintre motivele pentru care spitalele colcăie de bacterii deşi, cel puţin pe hârtie, totul se curăţă ca la carte. 

Curate în rapoartele oficiale, spitalele din România sunt, în realitate, pline de microbi şi bacterii. Şi nu doar lipsa raportărilor infecţiilor ar fi de vină. Cel mai mare producătot din România de produse dezinfectante diluează soluţiile încă din linia de fabricaţie şi ajung în spitale în concentraţii de aproape 10 ori mai mici.  Autotităţile statului nu verifică în laborator nici măcar atunci când se dau avizele de comercializare

Vezi și

Documentele obţinute de jurnaliştii Gazeta Sporturilor arată că două dintre produsele firmei Hexi Pharma, cele mai folosite în spitalele din ţară, au mai multă apă decât dezinfectant în compoziţie. Cel puţin un angajat al firmei i-a atras atenţia patronului asupra problemei, dar a fost ignorat. Aşa cum ar fi fost ignoranţi şi reprezentanţii unei Direcţii de Sănătate Publică din ţară, care ar fi descoperit în urmă cu 3 ani că dezinfectanţii sunt, de fapt, apă cu săpun..

Acum 2 ani, Drecţia de Sănătate Publică a găsit probleme la o parte dintre dezinfectanţii Hexi Pharma.

"Neconformităţile vizau neconcordanţele între datele înscrise pe etichetă şi datele înscrise pe Avizul produsului prezentat în acţiunea de control, aviz eliberat în anul 2010. Laboratorul DSP Bucuresti nu are acreditare pentru efectuarea analizelor biocide”, conform Direcției de Sănătate Publică Bucureşti.

Curăţenia din spitale e o afacere de zeci de milioane de euro, anual. Numai în primele 3 luni ale lui 2016, doar spitalele din Bucureşti au plătit 450 de mii de euro pe dezinfectanţi şi încă un sfert de milion de euro pentru produse de curăţenie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Curate în rapoartele oficiale, spitalele din România sunt, în realitate, pline de microbi şi bacterii!