Antena Meniu Search
x
LIVE

Curierii, cei mai căutați angajați în pandemie. Ce salariu ia un curier

Pe vremuri o meserie ce nu părea de viitor, astăzi un job la mare căutare! Curierii au devenit, în zilele noastre, oameni indispensabili. Totul de când pandemia i-a învăţat pe români să cumpere online, mai tot ce au nevoie în casă. Şi cum noiembrie şi decembrie sunt lunile de foc ale cumpăraturilor, firmele de curierat fac angajări pe bandă rulantă. Se găsesc şi doritori! Angajatorii spun că piaţa este mult mai deschisă, iar pandemia le-a adus comenzile, dar şi angajaţii, la uşă.

De Redactia Observator la 05.11.2020, 18:17
Vezi și
  • Meseria de curier este una tot mai apreciată, din cauza pandemie
  • La salariul de bază se adaugă bonusuri, dar și clasicul bacșiș
  • Cele mai importante știri ale zilei, la Observator 19

Cristian Duţă este deja curier cu experinţă, Lucrează în domeniu de mai bine de doi ani! Ştie exact ce are de făcut şi e conştient că va avea şi mai mult de muncă în perioada următoare.

"Cam aşa se întâmplă în fiecare zi! Bem cafea pe drum, ca să câştigăm timp!", ne-a spus el.

Elena Andrei, marketing manager firmă de curierat: Un curier are o muncă extrem de intensă. Dacă el vine la depozit foarte devreme, undeva în jur de 6-7, pentru a încărca coletele, în maximum o oră el ar trebui să înceapă livrările.

Firmele de curierat preconizează că, în acest an, de Black Friday numărul comezilor va fi cu cel puţin 35 la sută mai mare faţă de o zi obişnuită şi chiar 45% la sută faţă de aceeaşi zi a anului trecut.

Ciprian Rozoleanu, director comercial firmă curierat: Ne-am pregătit. Pe lângă planurile de investiţii pe care le aveam pe termen lung am făcut nişte investiţii substanţiale, peste 10 milioane de euro, atât în zona logistică cât şi în zona de IT. Suntem în proces de recrutare a peste aproape 1000 de angajaţi faţă de cât avem în momentul de faţă.

Şi marii jucători de pe piaţă recunosc presiunea pusă pe curieri, încă de la începutul pandemiei.

Robert Berza, președinte site vânzări: Este pentru prima dată când organizăm un Black Friday şi ne uităm extrem de atent la capacităţile logistice ale curierilor, ale depozitelor noastre. Simţim că am putea vinde mai mult decât o vom face, nu vom accelera la maximum tocmai pentru că se pot sufoca partenerii noştri şi ajunge experienţa clientului foarte neplăcută!

Aşa a devenit curieratul un job vânat! Angajatorii vor profit, iar cei care în pandemie au trebuit să se reorienteze vor un salariu pe care să se bazeze.

Georghe Tachescu, reprezentant firmă curierat: Salariul este undeva la 2500, unde putem aduga un bonus, primele, mai ales că vine perioada sărbătorilor şi vor veni şi primele de merit. Bacşişul e partea lor şi nu putem să impozăm noi acel bacşiş.

Iar pentru asta, nu ai nevoie de o pregătire specială, ci doar de dorinţă de muncă şi răbdare.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Curierii, cei mai căutați angajați în pandemie. Ce salariu ia un curier