Antena Meniu Search
x

Dansul ține problemele medicale la distanță

Remediu pentru afecţiuni articulare şi musculare şi terapie antistres, dansul tratează o serie de probleme medicale şi de natură afectivă. La fel de important este că o oră de dans înseamnă şi socializare. Mişcarea, muzica şi comunicarea influenţează creşterea nivelului de dopamină, hormon responsbil cu starea de bine şi de fericire.

de Redactia Observator

la 31.01.2020, 14:53

Vezi și

Remediu pentru afecţiuni articulare şi musculare şi terapie antistres, dansul tratează o serie de probleme medicale şi de natură afectivă. La fel de important este că o oră de dans înseamnă şi socializare. Mişcarea, muzica şi comunicarea influenţează creşterea nivelului de dopamină, hormon responsbil cu starea de bine şi de fericire. Şi, dacă vă gândiţi că după o oră de dans veţi rămâne fără energie, să ştiţi că se întâmplă exact opusul. La fel ca orice alt sport, ajută procesul de oxigenare a creierului, iar la final ne putem simţi mult mai energici decât atunci când am păşit în sală.

Un pic stângaci, dar hotărâţi să se descurce mai bine decât ieri. Şi nerăbdători să înveţe o nouă coregrafie. Aşa intră în sală în fiecare zi. Şi vin cu zecile să se înscrie la cursurile de dans.

În sala de dans, uşa se închide, iar între oglinzile strălucitoare înalte până la tavan se întâmplă magie. Încă de la primii paşi, pentru copii nimic nu pare prea greu. Iar când eşti concentrat ca în timpul unui examen şi atent la ritmul muzicii, chiar şi mişcările moon walk par să fie mai uşoare.

La început, se înscriu la cursuri din curiozitate, dorinţă sau întâmplare. Dar imediat apare câştigul: prieteniile se leagă rapid iar cei mici înţeleg importanţa muncii în echipă. Conform specialiştilor, un copil ar trebui să păşească în sala de dans după vârsta de patru ani. Atunci atinge pragul de maturitate fizică şi emoţională care îi permite să îşi menţină atenţia şi să îşi coordoneze mişcările eficient.

Dansul, un adevărat medicament

Din punct de vedere psihologic, sentimentul de apartenenţă joacă un rol foarte important în dezvoltarea emoţională. Relaţionarea şi interacţiunea ajută viitorul adolescent să înveţe să comunice bine şi fără teamă chiar şi cu necunoscuţii. Mai mult, mişcarea fizică în grup stimulează competitivitatea şi dorinţa de auto-depăşire.

În plus, corectează postura corpului şi influenţează dezvoltarea corectă a tuturor grupe de muşchi şi a structurii osoase. Dansul poate fi sportul ideal şi pentru adulţi. Asta pentru că îmbunătăţeşte capacittea de reacţie şi coordonare şi poate preveni apariţia bolilor cardiovasculare. Iar la finalul unei zile agitate la serviciu, o oră de dans poate echivala cu o oră de terapie anti-stres

În rândul adulţilor, salsa, bachata, kizomba si zumba sunt cele mai căutate variante. Pentru un copil, prețul unui abonament porneste de la 60 de lei pentru patru sedinte și poate ajunge chiar si până la câteva sute.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Dansul ține problemele medicale la distanță