Antena Meniu Search
x

De 1 decembrie s-a dat liber la iarnă

Ziua de azi a adus în aproape toată ţara peisaje de iarnă autentică. Spre mijlocul zilei, ploaia s-a transformat în ninsoare şi gerul s-a înteţit

Vezi și

Ziua de azi a adus în aproape toată ţara peisaje de iarnă autentică. Spre mijlocul zilei, ploaia s-a transformat în ninsoare şi gerul s-a înteţit

Temperaturile au scăzut sub zero grade, iar vântul a atins viteze de peste 70 de kilometri pe oră. Capitala şi 17 judeţe din sudul şi sud-vestul ţării se află sub avertizare cod galben de precipitaţii şi polei.

O paradă de deschidere a iernii. Prima zi de iarnă în toată regula nu i-a ţinut pe români în case.

Deloc plăcut a fost pentru şoferii care au fost nevoiţi să topească, de fapt să cureţe gheaţa de pe maşini.

Unii şoferi au găsit metode inedite de a proteja stergătoarele de stratul de gheaţă.

La unele service-uri auto n-a fost sărbătoare azi. S-au schimbat cauciucuri pe bandă rulantă.

Vremea rea i-a speriat pe şoferi. Chiar dacă au amânat, poleiul şi zăpada de azi i-au convins să facă un drum la service. Şoferii care nu şi-au echipat maşinile au avut probleme până când au ajuns pe rampă.

Pe străzile din Capitală au defilat şi utilajele de deszăpezire. 500 de maşini şi 21 de tone de material antiderapant sunt pregătite doar în capitală. Şi, dacă îi ascultăm pe meteorologi, vor avea de muncă. De mâine după-amiază poleiul va fi principalul duşman în cele mai multe oraşe, iar de miercuri frigul va fi şi mai greu de suportat. Capitala a intrat sub cod galben de ninsori de la ora 14:00, iar atenţionarea meteorologică va rămâne în vigoare până marţi la ora 22:00.

Codul galben se va extinde şi la alte 17 judeţe din sudul şi centrul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » De 1 decembrie s-a dat liber la iarnă