Antena Meniu Search
x

Curs valutar

De 1 Mai s-au consumat 30 de milioane de mici. Puşi cap la cap, mititeii vânduţi s-ar întinde pe 3.000 de kilometri

A fost un 1 Mai de record. Românii s-au depăşit pe ei înşişi şi au mâncat 30 de milioane de mici. O creştere cu 15 procente faţă de anul trecut.

de Redactia Observator

la 03.05.2018 , 21:12

A fost un 1 Mai de record. Românii s-au depăşit pe ei înşişi şi au mâncat 30 de milioane de mici. O creştere cu 15 procente faţă de anul trecut. De preparatul tradiţional s-au bucurat şi românii plecaţi în străinătate. Unu din zece mici a ajuns la export.

La mare sau la munte, la pădure sau acasă, meniul de 1 Mai a conţinut mititei. Pe grătare au ajuns 30 de milioane de mici. Practic, românii şi-au bătut propriul record. 

Puşi cap la cap, toţi mititeii vânduţi s-ar întinde pe 3000 de kilometri. Adică distanţa dintre Bucureşti şi Oslo. 

Vezi și

Dana Tănase, Asociaţia Română a Cărnii: "Cantitatea de mici care a fost produsă de industria alimentară a fost mai mare, după estimările noastre, faţă de anul trecut. În jur de 1100, 1200 de tone de mici au fost produse."

De produsul tradiţional s-au bucurat şi românii din Diaspora. Practic, 1 din 10 mititei a ajuns în ţări precum Italia, Germania, Franţa, Spania sau Marea Britanie, unde există o comunitate românască numeroasă.

De 1 Mai, Gabriel Damaschin, proprietarul unui restaurant din Birminghan a epuizat rapid rezervele de pastă de mici.

Gabriel Damaschin, patron de restaurant din Birmingham: "Am avut foarte aglomerat. De dimineaţă până seara au venit în continuu la mititei, la fripturi. Au fost undeva la 500 de mititei."

Şi în restaurantul lui Adrian Modiesh din Germania micii au fost la mare căutare. 

Adrian Modiesh, patron de restaurant din Germania:  "A fost o oferta cu mici şi bere şi pe asta s-a bazat vânzarea de pe 1 Mai. Micii s-au vândut cel mai bine."

Românii din Italia au preferat să-şi pregătească singuri micii.

Anişoara Irimia, proprietara unui magazin românesc din Italia: "În două zile am vândut în jur de 50 de caserole. Marea majoritate a făcut grătar, iar cei care nu au făcut grătar s-au dus acasă la prieteni, care au curte, şi tot au făcut grătar."

Micii româneşti au fost în pericol de dispariţie în 2013, când o directivă europeană a interzis folosirea de aditivi în prelucrarea cărnii. Oficialii de la Bruxelles au făcut însă o excepţie. Şi au inclus preparatul pe o listă a reţetelor tradiţionale protejate. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Ce faceţi cu hainele vechi, le aruncaţi sau le duceţi la reciclat?
Observator » Ştiri sociale » De 1 Mai s-au consumat 30 de milioane de mici. Puşi cap la cap, mititeii vânduţi s-ar întinde pe 3.000 de kilometri