Antena Meniu Search
x

Curs valutar

De Crăciun, sarmalele de curcan şi friptura de bibilică înlocuiesc meniul tradiţional

În anul pestei, românii caută alternative pentru porcul de Crăciun! Mulţi vor pune pe masa festivă sarmale cu carne de curcan sau friptură de bibilică. Şi raţa revine în meniuri, în reţete sofisticate, cu fructe şi vin de Porto, dar şi în preparate tradiţionale. 

de Redactia Observator

la 03.12.2018 , 21:29

În anul pestei, românii caută alternative pentru porcul de Crăciun! Mulţi vor pune pe masa festivă sarmale cu carne de curcan sau friptură de bibilică. Şi raţa revine în meniuri, în reţete sofisticate, cu fructe şi vin de Porto, dar şi în preparate tradiţionale. Pentru că a simţit gustul succesului, un fost medic veterinat a pariat totul pe o fermă bio cu bibilici şi curcani, pe care îi vinde, în prag de sărbători, cu sute de lei bucata. 

În gospodăria unui fost medic veterinar din oraşul Ovidiu, cresc o sută de bibilici şi de curcani, hrăniţi doar cu produse tradiţionale.

Pe lângă carne crudă, bărbatul vinde şi produse afumate, preparate după reţete speciale.

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Şi reprezintă o alternativă sănătoasă pentru masa de Crăciun, mai ales de când producţia de porc a fost grav afectată de epidemia de pestă africană. Carnea de bibilică, de raţă, de pui sau de curcan se poate folosi chiar şi în preparatele tradiţionale, precum salata de boeuf, piftie sau sarmale.

Şi marile restaurante au prins gustul românilor pentru alimentele mai sărace în grăsimi. Aşa că reinventează meniurile de sărbătoare. În această bucătărie, pieptul de curcan este servit cu sos de smântână şi condimentat cu piper roşu.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

O astfel de porţie poate ajunge şi la 80 de lei în restaurant, dar se prepară uşor şi acasă, pentru că un kilogram de curcan se vinde cu 20 de lei kilogramul. Bibilica, de exemplu, este cu 5 lei mai scumpă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » De Crăciun, sarmalele de curcan şi friptura de bibilică înlocuiesc meniul tradiţional