Antena Meniu Search
x

Video După soare şi temperaturi de primăvară, iarna s-a întors şi le-a dat mari bătăi de cap drumarilor

După o săptămână cu soare şi temperaturi de primăvară, vremea s-a răcit brusc în toată ţara. La munte zăpada le-a pus probleme drumarilor, dar i-a bucurat pe iubitorii sporturilor de iarnă, care astăzi au profitat din plin de stratul gros de pe pârtii.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 06.03.2021, 20:05

Vezi și

De la temperaturi chiar şi de 20 de grade Celsius, mercurul din termometre a scăzut brusc sub pragul îngheţului în doar câteva ore, iar frigul şi ninsorile au pus stăpânire pe o mare parte din ţară. În zonele montane a nins atât de mult, încât utilajele de deszăpezire au lucrat continuu. 

Ninsorile abundente din ultimele ore au adus zăpadă din belşug şi în staţiunile de schi, spre bucuria turiştilor.

Vizibilitate redusă

În porţiunea superioară a Masivului Postăvarul ninge abundent, iar vizibilitatea este extrem de redusă. Acest lucru însă cu siguranţă nu împiedică pe nimeni să se bucure de schi şi snowboarding, pentru că în această zonă, stratul de zăpadă nou depus are o grosime de aproximativ 15 cm. 

"S-a depus foarte bine, arată foarte bine. Powder de cea mai buna calitate. Ne-am dat foarte bine azi, a fost excelent". 

"Daca nu îţi pui ochelarii, nu ai cum să schiezi pentru că îşi vine foarte multă zapadă în ochi"

"Nu ma intersează de viscol, mai mult să mă dau, mă bucur de dat, nu stau să mă plângă de fiecare dezavantaj".

Sezon mai lung la munte

La miezul zilei, temperatura în Poiana Braşov a fost de minus patru grade Celsius. Suficient de frig pentru ca instalaţiile de zăpadă artificială să poată fi pornite. Miza e mare: cu cât mai multă zăpadă pe pârtii, cu atât a fi mai lung sezonul distracţiilor pe munte. Însă asta poate creşte riscul de accidentare.

Cătălin Petrescu, coordonator Salvamont Brașov: "Ar trebui să schieze cu viteza redusă şi să fie mereu atenţi la aceste zone şi pe cât posibil să nu bruscheze schiurile deoarece ar putea suprasolicita articulaţiile".

Şi turiştii care au ajuns weekend-ul acesta pe pârtiile din staţiunea Harghita Băi au avut parte de distracţie. Pe schiuri, sănii sau pur şi simplu pe banalul celofan.

De ieri ningea un pic, iar astăzi e super frumos.

Marţi seara este aşteptat un nou episod de iarnă. Abia apoi, primăvara revine încet cu temperaturi normale pentru această perioadă între 5 şi 10 grade Celsius.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » După soare şi temperaturi de primăvară, iarna s-a întors şi le-a dat mari bătăi de cap drumarilor