Antena Meniu Search
x

Curs valutar

De miercuri, medicii de familie nu mai dau reţete gratuite şi compensate

De miercuri, nu mai acordă reţete gratuite şi compensate şi nici trimiteri către specialişti. Pentru a se face auziţi, medicii de familie sacrifică pacienţii.

de Redactia Observator

la 02.01.2018 , 20:57

De miercuri, nu mai acordă reţete gratuite şi compensate şi nici trimiteri către specialişti. Pentru a se face auziţi, medicii de familie sacrifică pacienţii. Nu au semnat contractele cu Casele de Asigurări, nici după zeci de runde de negocieri cu reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Aşa că bolnavii vor fi obligaţi să plătească din buzunar până la 500 de lei pe medicamente.

Principalele nemulţumiri sunt legate de problemele sistemului informatic. Mai mulţi medici din ţară au fost sancţionaţi, după ce au lucrat offline, iar alţii au primit notificări. 

Rodica Tănăsescu preşedintele SNMF: Reţeta compensată şi trimiterea înseamnă obligaţia sistemului de asigurări. Neavând contract, nu putem să oferim aceste lucruri.

Vezi și

Sandra Alexiu vicepreşedinte SNMF: Noi suntem obligaţi să lucrăm off-line, fără să avem siguranţa că ştim despre pacientul din faţa noastră că e asigurat sau nu. Neavând această siguranţă. suntem pasibili penalităţilor.

Medicii cer de la stat şi bani în plus pentru fiecare pacient şi fiecare serviciu oferit. Aici, autorităţile nu au venit cu soluţii concrete. Fac totuşi apel la.. înţelegere. 

"Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate și să ne gândim la pacienții noștri pentru că toți suntem în slujba lor", a transmis Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat.

În România sunt peste 11 mii de medici de familie. Dintre ei, 1000 doar în Bucureşti. La nivel naţional, peste 17 milioane de români sunt asiguraţi. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » De miercuri, medicii de familie nu mai dau reţete gratuite şi compensate