Antena Meniu Search
x

Cum poți descărca adeverința de vaccinare. Răspunsul CNCAV

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a prezentat cei șase pași pentru descărcarea adeverinței de vaccinare, dar și cauzele eventualelor erori de descărcare.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 11.06.2021, 17:26

De unde poți descărca adeverința de vaccinare. Răspunsul CNCAV
De unde poți descărca adeverința de vaccinare. Răspunsul CNCAV - https://vaccinare-covid.gov.ro/

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 precizează că adeverința nu poate fi descărcată din străinătate. De asemenea, nu sunt necesare parola, username sau alte informații de autentificare. Descărcarea Adeverinței electronice de vaccinare se face pe baza CNP-ului persoanei vaccinate / pașaport + cod unic RENV (CNP virtual generat automat) ori a numărului de telefon pe care s-a facut programarea sau care s-a folosit pentru introducere direct în RENV.

Cei 6 pași prezentați de CNCAV pentru descărcarea adeverinței de vaccinare:

1. Accesează site-ul: adulti.renv.ro

2. Apasă butonul roșu pentru obținerea adeverinței

Pe acelaşi subiect

3. Bifează cele două căsuțe privind prelucrarea datelor cu caracter personal

4. Introduceți CNP-ul/ Pașaportul-codul unic RENV și numărul de telefon

5. Introduceți codul de validare primit pe telefon

6. Descărcați adeverința electronică de vaccinare.

Motive pentru care pot apărea erori pe platformă:

- programarea s-a făcut de către angajator și acesta nu a folosit numărul de telefon al persoanei programate la vaccinare, ci al instituției respective

- persoana s-a programat singură pe platformă și nu a introdus corect numărul de telefon sau a introdus alt număr de telefon decât cel pe care-l introduce acum la descărcărea adeverinței

- informațiile au fost introduse direct în RENV de către registrator la nivelul centrului de vaccinare și aceste date au fost greșit introduse.

„Descărcarea Adeverinței electronice de vaccinare nu poate fi făcută dacă vreuna dintre cifre a fost greșită la introducerea celor două șiruri de numere (CNP, respectiv – număr de telefon). Informațiile din platforma de programare se pot verifica/corecta doar de către persoanele autorizate; în cel mai scurt timp se va încerca preluarea acestor date în RENV”, precizează CNCAV.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sărbătoriţi ziua de Dragobete?

Observator » Stiri sociale » Cum poți descărca adeverința de vaccinare. Răspunsul CNCAV