Antena Meniu Search
x

Cazurile de inflamații cardiace apărute după a doua doză de vaccin anti-Covid, la tinerii cu vârste între 16-24 de ani, deși rare, depăşesc aşteptările

Numărul cazurilor de inflamații cardiace la tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 24 de ani a fost mai mare decât se aștepta inițial, după cea de-a doua doză de vaccin anti-Covid, fie el de la Pfizer sau Moderna, anunță Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 11.06.2021, 11:16

Tineri vaccinați anti-Covid
Cazurile de inflamații cardiace la tinerii cu vârste între 16-24 de ani depăşesc aşteptările, după cea de-a doua doză de vaccin anti-Covid - Profimedia Images

CDC a anunțat că a primit rapoarte despre 275 de cazuri de afecţiuni inflamatorii cardiace la această grupă de vârstă, începând cu 31 mai, potrivit unei prezentări a CDC care a fost pregătită pentru o reuniune a grupului consultativ al Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA). În vreme ce oamenii de știință se așteptau să apară între 10 și 102 cazuri de miocardită sau pericardită, afecțiuni în cazul cărora mușchiul inimii sau mucoasa care îl înconjoară se inflamează.

Bărbații până în 30 de ani sunt cei mai afectați de inflamațiile cardiace

Deși rare, au existat în total 475 de cazuri raportate de miocardită sau pericardită la persoanele cu vârste de până în 30 de ani, potrivit CDC, scrie cnbc.com.

Majoritatea pacienţilor care au fost spitalizaţi, respectiv 81% dintre aceştia, s-au recuperat complet. Începând din 31 mai, 15 persoane sunt încă spitalizate, dintre care trei la terapie intensivă.

Pe acelaşi subiect

Cele mai multe dintre cazuri apar la bărbați iar timpul mediu până la apariția simptomelor este de două până la trei zile, potrivit CDC.

Riscuri versus beneficii în cazul vaccinării adolescenților

Dr. Cody Meissner, membru al comisiei CDC, a spus că este „îngrijorat” de apariția acestei probleme la tinerii vaccinați. El s-a întrebat dacă nu cumva vor rămâne cicatrici ale țesutului muscular sau aritmii ca urmare a afecțiunii.

„Cred că este puțin probabil, dar nu știm asta”, a spus dr. Meissner, profesor la Școala de Medicină a Universității Tufts. „Așadar, înainte de a începe vaccinarea a milioane de adolescenți și copii, este atât de important să aflăm care sunt consecințele.”

Grupul CDC pentru siguranţa vaccinului a declarat luna trecută că analizează condiţiile de inflamare a inimii la ”relativ puţini” oameni care au primit vaccinul anti-Covid. Cazurile au fost predominant la adolescenţi şi adulţi tineri şi au apărut de obicei în termen de patru zile de la vaccinare, a spus CDC la acel moment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sanatate » Cazurile de inflamații cardiace apărute după a doua doză de vaccin anti-Covid, la tinerii cu vârste între 16-24 de ani, deși rare, depăşesc aşteptările