Antena Meniu Search
x

Delta Dunării, descoperită din caiac. Un fost sportiv le arată turiștilor zone neexplorate din rezervație

Delta Dunării e mai frumoasă din caiac. O spune un pasionat de sporturi nautice care a ales să exploreze rezervaţia într-un mod inedit. Caiacul l-a purtat în locuri unde bărcile motorizate cu greu pot ajunge, iar peisajele descoperite l-au cucerit pe loc. Aşa că a cumpărat mai multe caiace, iar acum le oferă şi altora şansa de a se bucura de o astfel de experienţă.

de Daniel Lare

la 10.08.2020, 00:05

Vezi și
  • Avantajul unei plimbări cu un caiac e că aşa pot fi văzute locuri unde nu se poate ajunge cu bărcile cu motor
  • Cei care nu au urcat niciodată într-un caiac au parte de instructaj

Valerică Rîmbu, canotor: Traversăm lacul Parcheş acum. După aia, intrăm pe un canal şi o sa dăm în lacul Telnicea.

Suntem pe unul dintre canalele Deltei Dunării, iar ghid ne este Valerică Râmbu, un fost canotor de performanţă. Avantajul unei plimbări cu un caiac e că aşa pot fi văzute locuri unde nu se poate ajunge cu bărcile cu motor. 

Valerică Rîmbu, canotor: În Deltă, daca intri cu salupa, pasarile fug, zboara din cauza galagiei. Pe cand asa le surprinzi pe anumite ochiuri de apa mai restrase, unde putem intra numai noi cu caiacul. 

Impresionat de frumuseţile descoperite, fostul sportiv a hotârât să le arate şi altora zone neexplorate din rezervaţie.

Valerică Rîmbu, canotor: Mi-am dat seama că ar fi bine sa mai iau ceva caiace sa ii trag si pe alții pentru ca este o activitate foarte plăcută și ar fi păcat ca alţii sa nu guste din plăcerea acestei aventuri.

Înainte de a porni în aventură, cei care nu au urcat niciodată într-un caiac au parte de un instructaj ca la carte. 

Valerică Rîmbu, canotor: Scoţi padela pe lângă caiac, în primul rând, să fie padela paralelă cu apa şi, în momentul în care faci mişcarea de rotaţie, în acelaşi timp, te laşi pe spate sa fii lipit de caiac. Atunci imediat ieşi.

Odată finalizat instructajul, nu le rămâne decât să pornească la drum. Pe canalele Deltei, plimbarea cu caiacul îţi oferă timpul, dar şi confortul necesar pentru a admira natura înconjurătoare.

Valerică Rîmbu, canotor: Acestea sunt niste caiace de tură, în care stai foarte comod si ai un echilibru destul de stabil.

Iubitorii de caiace se antrenează pe lacul Brateş din Galaţi, dar la sfârşitul fiecărei săptămâni organizează grupuri cu care pleacă sa exploreze Delta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Delta Dunării, descoperită din caiac. Un fost sportiv le arată turiștilor zone neexplorate din rezervație