Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Delta Dunării, destinaţie preferată pentru minivacanţa de 1 mai. Pensiunile sunt rezervate aproape în întregime

În Delta Dunării pensiunile sunt deja rezervate, iar gazdele pun la punct ultimele detalii pentru marea petrecere de 1 Mai.

de Redactia Observator

la 19.04.2018 , 23:34

Turiştii care vor să petreacă mini-vacanţa de 1 Mai la mare ar putea rămâne flămânzi. Cel puţin în sudul litoralului, unde majoritatea restaurantelor vor fi închise. Patronii spun că nu e profitabil să deschidă aşa devreme. În Delta Dunării, în schimb, pensiunile sunt deja rezervate, iar gazdele pun la punct ultimele detalii pentru marea petrecere.

Zilele par să se scurgă în linişte în Delta Dunării. În pensiuni, însă, a început forfota. Camerele sunt puse la punct, iar bucătarii fac repetiţia generală. Este aşteptat un val mare de turişti în minivacanţa de 1 Mai, iar meniul trebuie să facă cinste acestui loc unic. 

Pachetul turistic pentru patru zile în Delta Dunării, în weekendul prelungit de Ziua Muncii, porneşte de la 785 de lei de persoană. Preţul include cazarea, micul dejun şi transferul cu barca la pensiuni. Operatorii vin însă şi cu oferte extra.

Vezi și

Răzvan Popa, reprezentant societate de turism: "Se pot organiza trasee foarte lungi în Deltă, putem să mergem până la Pădurea Letea. De asemenea, se poate ieşi, dacă condiţiile sunt propice, se poate ieşi chiar pe mare."

Dacă în Delta Dunării pregătirile pentru întâmpinarea clienţilor sunt în toi, în sudul litoralului bate vânt de faliment. Cele mai multe hoteluri şi terase sunt închise. Turiştii nu s-au grăbit cu rezervările, iar patronii se tem să investească atât de devreme. 

În mini-vacanţa de 1 Mai, pe faleza din Eforie Nord, toate magazinele vor rămâne închise. Un singur administrator de chioşc spune că a avut curajul să îşi deschidă afacerea în această mini-vacanţă.

Chiar şi în aceste condiţii, o vacanţă de 1 Mai la Eforie are un preţ usturător.

Mihai Moisescu, manager hotel 4 stele Eforie: "În această perioadă, o cameră standard este la tariful de 120 de euro, cu mic dejun, iar o cameră deluxe este la tariful de 150 de euro."

Nici turiştii care s-ar gândi să vină cu cortul nu ar găsi condiţii ideale. La Costineşti, nimeni nu s-a grăbit să strângă algele de pe plajă.

Şi în staţiunile Neptun, Olimp şi Jupiter, puţine terase sau restaurante vor fi deschide de 1 Mai.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Delta Dunării, destinaţie preferată pentru minivacanţa de 1 mai. Pensiunile sunt rezervate aproape în întregime