Delta Dunării, relaxare şi experienţe culinare de neuitat
Delta Dunării este locul perfect pentru relaxare, dar şi pentru o experienţă culinară de neuitat. La Sulina, tinerii care au rămas în oraşul dintre ape au investit în turism, astfel că oaspeţii care ajung acolo se simt ca în Rai. După o plimbare pe canalele Deltei, pot savura preparate pescăreşti.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Delta Dunării este locul perfect pentru relaxare, dar şi pentru o experienţă culinară de neuitat. La Sulina, tinerii care au rămas în oraşul dintre ape au investit în turism, astfel că oaspeţii care ajung acolo se simt ca în Rai. După o plimbare pe canalele Deltei, pot savura preparate pescăreşti, făcute după reţete tradiţionale.
Călătoria noastră culinară în Deltă începe în mijlocul sălbăticiei. Acolo unde cerul se oglindeşte perfect în întinderea de ape. Pe canale înguste, printre nuferi şi stuf, ajungem cu barca la Sulina, unde facem primul popas.
Turiştii din Deltă se bucură de gustul autentic gastronomic de odinioară
În cartierul perscăresc din Sulina de o parte şi de alta a apei se găsesc cabanele pescarilor care vin, descarcă aici peştele şi apoi îl gătesc pentru turişti.
Asta face şi Tavi, un pescar faimos printre turiştii care îi trec pragul, pentru bunătăţile din peşte pe care le pregăteşte împreună cu soţia lui.
Din dragoste pentru reţetele învăţate de la bunici, şi-a transformat casa de vară în punct gastronomic local, unde oaspeţii se pot bucura de gustul autentic de odinioară.
Una dintre cele mai apreciate mâncăruri este storceag din calcan, o ciorbă pescărească dreasă cu smântână.
Câtă vreme în ceaun fierbe storceagul, în cuptorul de lemne se coace friptura de calcan. Pe pat de ceapă şi cartofi.
Meniul turiştilor este întregit de scrubia afumată, protejată de Uniunea Europeană.
Sulina ar putea deveni staţiune turistică
Banii vin de la Uniunea Eurpeană, iar secretul l-a învăţat de la socrii lui.
Sulina ar putea să devină staţiune turiscă şi astfel poate în oraş s-ar investi mai mult. Până acolo drumul e lung, iar turiştii văd asta.
Sulina nu e doar cel mai estic punct al României, ci şi singurul oraş din Deltă prins între Dunăre şi mare, de altfel unic în Europa.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰