Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Delta Neajlovului, paradisul de lângă București

Delta Dunării are o soră mai mică la doar 40 de kilometri de Bucureşti. Delta Neajlovului, cea mai tânără din Europa, a fost refăcută de un localnic în urmă cu câţiva ani. Iar acum, este un paradis natural în care trăiesc sute de specii de păsări, jumătate dintre ele fiind protejate internaţional. O echipă Observator a descoperit povestea uimitoare a locului, din barcă.

de Alexandra Marin

la 16.08.2020 , 00:40

  • Locul a fost readus la viaţă de Gelu Palamaru, un localnic care şi-a investit banii pentru a aduce turişti în Comana
  • 90% dintre turiştii care merg la Comana sunt din Bucureşti

Nu suntem în Delta Dunării, ci la doar 40 de kilometri de Bucureşti. În comuna Comana, descoperim un mic paradis, unde tumultul şi agitaţia din oraşe nu au ajuns.

Alexandra Marin, reporter Observator: Delta Neajlovului este a doua cea mai mare delta din România, atât ca suprafaţă cât şi ca biodiversitate, după Delta Dunarii.

Aici se găsesc peste 200 de specii de păsări şi mai bine de 60 de specii de peşti. Lebede albe, cormorani, raţe şi gâşte sălbatice îşi fac loc printre nuferi şi stuf. Turiştii le pot admira pe toate, din barcă sau din vaporaş. O plimbare de o jumătate de oră costă 20 de lei.

Vezi și

Un cuplu din Constanţa a dat marea pentru Delta Neajlovului. Oamenii au citit despre ea pe Internet, iar acum, au vrut să vadă cu ochii lor paradisul natural care se întinde pe mai bine de o mie de hectare.

Locul a fost readus la viaţă de Gelu Palamaru, un localnic care şi-a investit banii pentru a aduce turişti în Comana.

Gelu Palamaru, administrator: Cu o suprafaţă de 20 de hectare, cu câteva restaurante şi multe activităţi în aer liber. Parcul de aventură Comana, cu peste 10 trasee, cu o cascadă de tiroliene, locuri de joacă pentru copii. Putem face plimbări cu trenuleţul turistic, cu vaporaşul, putem admira peisaje unice în deltă.

Sub ochii lui, Delta s-a umplut de turişti de la an la an.

Gelu Palamaru, administrator: Trebuie să recunosc că afluxul de turişti e mai mare decât în anii trecuţi. Motivul e simplu. Nu doar că se simt bine la noi, ci şi că nu au mai plecat în alte ţări.

Zona nu are doar frumeseţe naturală, ci şi o încărcătură istorică. Legenda spune că mănăstirea a fost ctitorită de Vlad Ţepeş în anul 1461. 90% dintre turiştii care vin aici sunt din Bucureşti.

Alexandra Marin Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Primiţi prime sau alte beneficii de la angajator, de sărbători?
Observator » Ştiri sociale » Delta Neajlovului, paradisul de lângă București