Antena Meniu Search
x

Dependenţa de jocuri pe calculator ar putea fi tratată ca o boală mintală (Video)

Dependenţa de jocuri pe calculator ar putea fi tratată ca o boală mintală. Organizaţia Mondială a Sănătăţii ia serios în calcul introducerea pe lista afecţiunil

Vezi și

Dependenţa de jocuri pe calculator ar putea fi tratată ca o boală mintală. Organizaţia Mondială a Sănătăţii ia serios în calcul introducerea pe lista afecţiunilor mintale.

Asta după ce specialişti din întreaga lume s-au confruntat în ultima vreme cu tot mai multe cazuri de pacienţi tulburaţi psihic din pricina a ceea ce văd şi trăiesc prin intermediul jocurilor.

Ore în şir, cu ochii lipiţi de monitor. Aşa îşi consumă timpul şi energia din ce în ce mai mulţi tineri. 

Sunt însă şi jucători care stau zeci de ore captivi. 

Keren Rosner, psihoterapeut: "În primul rând este captivat de atracţia culorilor, de vizualul care este foarte acaparator, de asemenea este vorba de recompensa pe care jucătorul o primeşte după fiecare joc, dorinţa de a fi performant, de a face mai mult."

Iar de aici până la dependenţă şi boală nu mai e decât un pas. 

Dependenţa de jocuri pe calculator este la fel de nocivă precum cea de droguri sau alcool, spun specialiştii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care vor acum să introducă afecţiunea pe lista bolilor mintale.

Punctul culminant care a dus la această intenţie a fost cazul unui tânăr de 17 ani din Rusia, care a jucat jocuri video 22 de zile, aproape fără oprire, numai cu pauze de masă şi somn.

Eugenia Popovici, psihoterapeut: "Este o patologie nou, de 20, 30 de ani, +6:32 ea aduce iniţial satisfacţie după care devine o obişnuinţă. Devin nişte oameni problemă în relaţie, nu mai comunică, evită spaţiul relaţional, evită prietenii, evita chiar şi partenerii de cuplu, îşi evită familia, copiii."

Aceasta este şi recomandarea specialiştilor. Mişcarea şi socializarea în spaţiul real nu în cel virtual. Mai mult, psihologii ne recomandă să limităm accesul copiilor, iar dacă observăm vreun semn de anxietate sau tulburări de personalitate, să cerem ajutor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Dependenţa de jocuri pe calculator ar putea fi tratată ca o boală mintală (Video)